�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Sladkosti maj vce podob |
Autor: Tom Sedlek Datum vyd�n�: 13.11.2019 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3560 |
Pouv se elatina, do kter je vmchna glukza, krob, cukr a voda. Nejvt Smore, vc 700 kg spoteboval 7000 tabulek okoldy. Trby za tuto cukrovinku jsou jen v USA okolo 125 milion dolar ron. |
okoládové chipsy – i kdy u jsem vidl “brambrky” z okolády, toto se vztahuje na malé kousky okolády ve tvaru kapek, díky výrobnímu procesu. V našich krajích nejsou moc rozšíené, nicmén pouití najdou pedevším v cookies, ale zárove nahrazují jakoukoliv okoládu v receptu, kde ji musíte krájet na malé kousky. Vyrábjí se prakticky ve všechny druhy, od bílých po hoké. S’mores. Tento pamlsek u vbec není známý, alespo na této stran Atlantického oceánu. S’mores je zkrácen v anglitin some more, peloeno jako njaké další. Traduje se, e jakmile ochutnáte první, chcete – njaké další - odtud název. S’mores jsou dva grahamové krekry, na jeden poloíte kousek okolády, nad ohnm na špejli opeete marshmallow, poloíte na okoládu, a nahoru druhý graham. Opeených marshmallows – to kdy sníte všechny krekry a okoládu. Marshmallows jsou pnové bonbóny, název pochází sloením dvou anglických slov. Mallow je sléz, rostlina (Athaea officinalis), rostoucí divoce v mokinách – marsh. První marshmallows, vyrábné skuten ze šávy této rostliny se datují do starovkého Egypta, více ne 2000 let ped naším letopotem. Egypané tuto pochoutku vyrábli smícháním mízy s medem a oíšky, a urit to nebylo ani podobné dnešnímu výrobku.
okoláda – základní dlení okolády zní – Bílá okoláda - Není to vlastn okoláda, protoe neobsahuje kakaový prášek, ale je to pouze kakaové máslo, cukr, píchut a mléko. Postrádá hloubku chuti oproti ostatním okoládám, oblíbena je také pro svou barvu, kontrastující s hndou pi pouití obou druh na desertu.
Chcete otevít vlastní okoládovny? Tady je recept na okoládu, |
Vytisknuto dne 22.11.2024 ze serveru |