�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Svatebn kolky |
Autor: Majka Datum vyd�n�: 15.11.2019 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3561 |
Pi peen kolk jsou dva zpsobu vyuit vajec. Bu se loutky oddl a z blk se vyleh snh. Nebo se vyleh tvaroh s celmi vejci. V tomto ppad je puding jen pro chut' i kdy nen moc ctit a taky se neroztk. |
Svatební koláky mají nkolik zpsob výroby. O jeden z nich se s námi podlila paní Majka, která ve své receptue vychází z poznatku, e v nkterém zpsobu peení není nápl vzhledov i chuov tak zetelná, jako u zpsobu, který pouívá ona sama. Pi peení kolák jsou dva zpsobu vyuití vajec. Bu se loutky oddlí a z bílk se vyšlehá sníh. Nebo se vyšlehá tvaroh s celými vejci. Tento zpsob pouití má pednost v tom, e puding je pro chut' i kdy není moc cítit a taky se tvaroh tolik neroztéká. O barv se nyní nedá moc mluvit nebo pudinky bývají dost bledé. Existuji i varianta v pidávání trochu strouhánky nebo strouhaných piškot do tvarohové nápln. Ale jen do vázaných buchet, protoe se v buchtách tvaroh neztrácí. Receptura |
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru |