INGREDIENCE
350 g mouky
20 g drodí
1/8 l mléka
100 g másla
4 vejce
100 g cukru
sl
100 ml pomeranové šávy nebo sirupu
50 ml pomeranového likéru
2 vanilkové cukry
250 g tvarohu
šáva z 1 citronu
200 ml smetany ke šlehání
ztuova šlehaky
tuk na vymazání formy
POSTUP PÍPRAVY
Mouku nasypeme do mísy. Zahejeme mléko, vloíme do nj drodí a vmícháme trochu mouky. Pak necháme na teplém míst asi 15 minut kynout. Roztavíme máslo, do mísy dáme Vejce, 3 líce cukru a sl, pimícháme másla a vlijeme kvásek. Z písad vypracujeme hladké tsto. Necháme odpoinout piblin 30 minut. Tukem vymaeme 9 formiek, které naplníme do poloviny tstem. 20 minut necháme odleet. Potom peeme v troub (200 C) asi 20 minut. Necháme vystydnout na koláové míce a vyklopíme.. Pipravíme si polevu tak, e smícháme pomeranovou šávu, pomeranový likér a 1 balíek vanilkového cukru. Polevou pak poteme vneky.
Krém: Smícháme tvaroh, vanilkový cukr, citrónovou šávu a zbylý cukr. Ušleháme smetanu se ztuovaem a pidáme ke smsi. Umícháme krém, kterým naplníme vneky.