�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Pusme se do vnek

Autor: red.
Datum vyd�n�: 20.11.2019
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3563

Krm: Smchme tvaroh, vanilkov cukr, citrnovou vu a zbyl cukr. Ulehme smetanu se ztuovaem a pidme ke smsi. Umchme krm, kterm naplnme vneky.

 

INGREDIENCE
350 g mouky
20 g drodí
1/8 l mléka
100 g másla
4 vejce
100 g cukru
sl
100 ml pomeranové šávy nebo sirupu
50 ml pomeranového likéru
2 vanilkové cukry
250 g tvarohu
šáva z 1 citronu
200 ml smetany ke šlehání
ztuova šlehaky
tuk na vymazání formy

POSTUP PÍPRAVY
Mouku nasypeme do mísy. Zahejeme mléko, vloíme do nj drodí a vmícháme trochu mouky. Pak necháme na teplém míst asi 15 minut kynout. Roztavíme máslo, do mísy dáme Vejce, 3 líce cukru a sl, pimícháme másla a vlijeme kvásek. Z písad vypracujeme hladké tsto. Necháme odpoinout piblin 30 minut. Tukem vymaeme 9 formiek, které naplníme do poloviny tstem. 20 minut necháme odleet. Potom peeme v troub (200  C) asi 20 minut. Necháme vystydnout na koláové míce a vyklopíme.. Pipravíme si polevu tak, e smícháme pomeranovou šávu, pomeranový likér a 1 balíek vanilkového cukru. Polevou pak poteme vneky.
Krém: Smícháme tvaroh, vanilkový cukr, citrónovou šávu a zbylý cukr. Ušleháme smetanu se ztuovaem a pidáme ke smsi. Umícháme krém, kterým naplníme vneky.

 

 


Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku