�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Vnon lahdky |
Autor: Mirka Slavkov Datum vyd�n�: 17.12.2019 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3578 |
Vnoce jsou pln symboliky, a tak na vnon mse nesm chybt vedle dalch npaditch tvar ani hvzdiky a kometky. Po dohotoven meme kometky lehounce poprit zlatm prkem a hned je tu ze z Betlma. |
Kometky Vánoce jsou plné symboliky, a tak na vánoní míse nesmí chybt vedle dalších nápaditých tvar ani hvzdiky a kometky. Po dohotovení meme kometky lehounce poprášit zlatým práškem a hned je tu záe z Betléma. Receptura - Tsto: 250 g másla, 125 g cukru krupice, 400 g hladké mouky, 20 g citrónové kry, 3 g soli Krém: 1 erstvé vejce, 160 g cukru krupice, 20 + 5 g citrónové kry, 90 g citrónové šávy, 100 g másla, 200 g fondánu Dohotovení: Kometky naplníme krémem a polijeme fondánem s nastrouhanou citrónovou krou Kešu - makadamia crunchies Receptura na 1000 g crunchies: 500 g okolády na vaení, 180 g nasekaných opraených kešu oíšk, 180 g nasekaných makadamových oech, 125 g másla, 200 g cukru krupice, 30 g škrobového sirupu Postup: Cukr s máslem a škrobový sirup pomalu zahíváme a mícháme, a je cukr zcela rozpuštný a zane karamelizovat. Do karamelu dáme oechy, dokonale promícháme a vylijeme na namazaný plech. Po vychladnutí obrátíme a polijeme rozpuštnou okoládou o teplot 27 °C. Necháme ztuhnout a crunchies rozlámeme. |
Vytisknuto dne 05.01.2025 ze serveru |