�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Cukrsk tvorba

Autor: Libue Baantov
Datum vyd�n�: 18.03.2020
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3600

Pidme pokrjenou duinu, vu a dus. Promchme, pecedme a rosolem naplnme misky z pomeranov kry. Nechme ztuhnout v chladu. Potom opatrn nakrjme na dlky a podvme vychlazen.

Nepeená roláda

INGREDIENCE
25 dkg piškot
5 dkg moukového cukru
3 dkg kakaa
6 lic rumu
8 lic silné vaené kávy
Krém:
15 dkg másla
14 dkg cukru
vanilkový cukr
loutek

POSTUP PÍPRAVY
Vše zpracujeme v tsto, rozválíme na celofán posypaný moukovým cukrem, poteme krémem a pomocí celofánu stoíme (je nutné, aby byl uloen v chladu). Pokud by z piškot vzniklo píliš tuhé tsto, pidáme více erné kávy. Tsto se nesmí drobit, musí jít dobe rozválet

Pomeranové msíky

INGREDIENCE
4 pomerane
3 líce citrónové šávy
5 lic pískového cukru
6 plátk elatiny
2 dl pomeranového dusu

POSTUP PÍPRAVY
Stejn velké pomerane dkladn omyjeme, pín rozkrojíme a odstraníme jádra. Duinu opatrn vydlabeme (zbudou nám misky z pomeranové kry) a spolu se šávou odloíme do nádobky. elatinu necháme nabobtnat ve troše studené vody, vymakáme, dáme do hrnku, pilijeme citrónovou šávu, cukr a pivedeme tém k varu, ale nevaíme. Pidáme pokrájenou duinu, šávu a dus. Promícháme, pecedíme a rosolem naplníme misky z pomeranové kry. Necháme ztuhnout v chladu. Potom opatrn nakrájíme na dílky a podáváme vychlazené.

Zmrzlina s horkou omákou

INGREDIENCE
4 porce zmrzliny
2,5 dl vody
2 líce cukru
2 dl vypeckovaných tešní
1 dl rybízu
1 lika Solamylu
0,2 dl rumu

POSTUP PÍPRAVY
Vodu s cukrem a ovocem povaíme na mírném ohni do kašovita. Solamyl rozmícháme se likou studené vody, pidáme k ovoci, provaíme a nakonec vmícháme rum. Zmrzlinu dáme na talíky a pelijeme horkou omákou.


Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku