�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Amaretto hrušky na kokosové pusince |
Autor: Blu Gekko Datum vyd�n�: 27.04.2020 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3605 |
Omáèku si pøipravíme tak, že si èokoládu rozlámeme na menší kousky a zalijeme ji horkou šlehaèkou (cca 90 °C) – mícháním vznikne lahodná èokoládová omáèka. |
Ingredience Kokosové pusinky:
1 ušlehaná šlehaèka
Hrušky oloupeme a vložíme do hrnce. Pøidáme vodu tak, aby byly hrušky ponoøené. Pøidáme i ostatní ingredience – Amaretto, hnìdý cukr, skoøici, badyán a høebíèek. Hrušky uvaøíme do zmìknutí, tzn. cca 10-15 minut, podle tvrdosti hrušek. Poté necháme vychladnout. Na každou pusinku si dáme 1–2 polévkové lžíce ušlehané šlehaèky, na to položíme hrušku a polijeme teplou èokoládovou omáèkou. Na závìr posypeme kokosem a ihned podáváme. |
Vytisknuto dne 05.01.2025 ze serveru |