�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Poleva z merunk |
Autor: Josef Holub Datum vyd�n�: 29.04.2020 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3606 |
Merukov poleva nem zcela pevnou konzistenci a lze ji zpracovvat v teplm stavu. Nen proto vhodn pro dezerty, kter jsou konzumovny za vy teploty. V takovm ppad je vhodnj pouit jinch druh polev. |
Meruková poleva sestává z cukru, vody, citronové šávy a merukového demu. K této smsi pidáme pes síto protlaenou Do 80 ml vody pidáme 120 g cukru s dochucením citronové šávy a pivedeme do varu. Po rozpuštní této smsi pidáme pes síto protlaenou merukovou marmeládu a dále vaíme, a poleva dosáhne patiné konzistence. Tohoto stavu bývá dosaeno asi po 8 a 10 minutách vaení. Ješt teplou sms procedíme ješt jednou pes jemné síto za úelem získání sklovité podoby. Meruové tverce 1 balíek listového tsta Tsto necháme roztát. Vyrolujeme na pomounném podkladu. Vykrojíme tverce o rozmru 10x10 cm. Vykrojené tverce vloíme na plech vyloený peícím papírem. Hrany poteme vodou. Na dalším tverci vymákneme dlek o velikosti meruky. Tento tverec vloíme na pedtím vytvoený tverec (bez dlku). Dlek vymaeme merukovou marmeládou a vloíme do nho meruku. |
Vytisknuto dne 21.12.2024 ze serveru |