�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
|
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.
|
Máslový krém na plnìní a zdobení |
Autor: red. Datum vyd�n�: 25.05.2020 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3617 |
|
Mícháme studenou fondantovou hmotu, až je hladká a pøidáme máslo (asi 2-3 krát tolik), až dosáhneme žádané hustoty. Krém se tøe až je zpìnìný a opatøí se vùní a chutí kterou chceme. |
|
|
Dobrý, ke všem úèelùm upotøebitelný a trvanlivý, máslový krém (na plnìní a zdobení) poøídíme bez mléka a žloutkù následovnì:
Mícháme studenou fondantovou hmotu, až je hladká a pøidáme máslo (asi 2-3 krát tolik), až dosáhneme žádané hustoty. Krém se tøe až je zpìnìný a opatøí se vùní a chutí kterou chceme. Kdyby byl fondant svaøen pøíliš hustì, musí se ještì pøed tím než se smísí s máslem pøidat trochu mléka.
Mùže se nìkdy stát, že nám máslový krém nìkdy zøídne.
Tomuto problému zamezíme, když pøidáme malé množství pøísady želatiny s èistým cukrem nebo trochu zavaøeného agaru. (Jen nìkolik dkg takovéto pøísady staèí na 1 kg máslového krému).
Základní krém k máslovým krémùm se nìkdy potahuje slabším nebo silnìjším škraloupem, pøíliš ztuhne a èasto se stává, že v máslových krémech se objeví škraloupy. Aby nám vaøený krém neztvrdnul, pøidáme do nìho ihned po vaøení polovièní díl másla, zatímco druhý díl pøidáme až teprve když byl tøením zpìnìn. Tím se zamezí chuchvalcùm.
|
|
Vytisknuto dne 24.11.2024 ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) Konec �l�nku |