�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
|
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.
|
Marcipánové rady / -1. |
Autor: red. Datum vyd�n�: 27.05.2020 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3618 |
|
Na výstavách hlavní efekt marcipánového ovoce spoèívá v lesku. Toho dosáhneme, když dobøe nahøejeme a potom slabì potøeme tekutým èistým kakaovým máslem. |
|
|
Jedinou ozdobou marcipánových vajec a nìkerých jiných pøedmìtù z marcipánu nebo pìny je èasto jenom støíkání. Støíkání provádíme
pomocí malého karráèku na pøedmìty v øadì urovnané. Pøi tom pøejíždíme prstem po kartáèku. Aby ale vajíèka byla rychleji a stejnomìrnì støíkána, držíme nad nimi møížku s malými otvory a kartáèkem po ní stejnomìrnì pøejíždíme. Kartáèek musí být namoèen v té barvì, jak chceme mít pøedmìty støíkané.
Abychom zhotovili marcipánová jablka a hrušky, co možná nejvìrnìji dle pøírody, co se tvaru týká, a aniž je musíme dlouho modelovat, poèínáme si následovnì: Vybereme si nìkolik pìkných jablek a hrušek pìknì modelovaných, rozpùlíme je vodorovným øezem tak, aby v jedné polovinì byla stopka a ve druhé bubáèek. Od druhé poloviny si udìláme formu ze sádry nebo síry. Nejlepší je sírová forma se sádrovým obalem. Marcipánové kousky, urèené na výrobu ovoce hladce vyválíme, trochu vytáhneme do délky a vtlaèíme do formy. Spodní polovinu ovoce modelujeme pøimìøenì k tomu, což jde velmi rychle. Takto získané ovoce je pìknìjší nežli ovoce vytvoøené v døevìných formièkách a mimo to pøi tomto zpùsobu se ušetøí mnoho èasu.
Pøi zhotovení marcipánového ovoce, jehož základní barva je žlutá, doporuèuje se ovoce jako jablka a hrušky ap. jenom patøiènì pøibarvit a potom žlutì zbarveným marcipánovým lakem olakovati. Tím obdrží ovoce velice èistý vzhled a zhotovení jde znaènì rychleji.
Na výstavách hlavní efekt marcipánového ovoce spoèívá v lesku. Toho dosáhneme, když dobøe nahøejeme a potom slabì potøeme tekutým èistým kakaovým máslem.
- pokraèování -
|
|
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) Konec �l�nku |