�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Marcipánové rady / -2. |
Autor: red. Datum vyd�n�: 29.05.2020 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3619 |
V dobì povelikonoèní a povánoèní hrají marcipánové odpadky a neprodané marcipánové zboží velkou úlohu. Tyto vìci z marcipánu zužitkujeme prakticky s užitkem, když je rozstrouháme a zapracujeme do krokantu. |
Pøi potahování marcipánových vajíèek, švestek a tøešní se nìkdy stane, že když je vytahujeme z máèené hmoty, tak nám spadnou velice snadno se špejlí, což obyèejnì znamená ztrátu èasu. Tomu odpadávání lze zamezit, ponoøíme-li špejli pøed zapíchnutím do pøedmìtu do tekutého kakaového másla nebo èokolády. Abychom zhotovili malé, jednoduché marcipánové houbièky a sice pohodlnìjším a rychlejším zpùsobem nežli dosud, použijeme k tomu láhve s malou výdutí ve dnì. Tuto potøeme olejem , tvoøíme stejné marcipánové kousky o nìco špièatìjší nežli vejce, položíme na výdutí láhve a pøitiskneme rukou. V dobì povelikonoèní a povánoèní hrají marcipánové odpadky a neprodané marcipánové zboží velkou úlohu. Tyto vìci z marcipánu zužitkujeme prakticky s užitkem, když je rozstrouháme a zapracujeme do krokantu. Vezmeme k tomu 1/3 marcipánových odpadkù a 2/3 oøechù. Zboží (tyèinky apod.) se tím nijak neznehodnotí. Naopak, pøíchutí mandlí z marcipánu se kvalita oøechových krokantù jen pozvedne. |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |