�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
|
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.
|
Máslové karamelky karamely FUDGE |
Autor: Mirka Slavíková Datum vyd�n�: 24.06.2020 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3626 |
|
Mléko, kondenzované mléko a máslo pøivedeme k varu. Cukr krupici po èástech tavíme na svìtlý karamel a do nìj opatrnì vlijeme pomalu horké mléko (POZOR na možné opaøení!!! Je lepší použít vìtší nádobu.). |
|
|
Receptura
400 g cukr krupice, 125 g máslo, 125 g èerstvé mléko, 125 g kondenzované mléko, 1 lusk vanilky
Pøíprava
Mléko, kondenzované mléko a máslo pøivedeme k varu. Cukr krupici po èástech tavíme na svìtlý karamel a do nìj opatrnì vlijeme pomalu horké mléko (POZOR na možné opaøení!!! Je lepší použít vìtší nádobu.). Necháme provaøit do úplného rozpuštìní karamelu. Vanilkový lusk podélnì rozøízneme a stáhneme semínka, která pøidáme do karamelu. Ještì chvilku šleháme smìs do mírného vychladnutí.
Smìs vylijeme na èistý, máslem potøený plech a nejlépe kovovou špachtlí naznaèíme kostky karamelek a necháme úplnì ztuhnout. Po té lehce rozlámeme.
Èokoládové fudge v "mikrovlnce"
750 strouhaná èokoláda na vaøení , 440 g slazené kondenzované mléko, 70 g máslo
Pøíprava
Smìs rozpouštíme v mikrovlnné troubì asi 3 až 5 minut, bìhem té doby( asi každé 1 a pùl minuty) 3x vymícháme. Opìt velmi dobøe vymícháme a vylijeme na máslem namazaný èistý plech a naznaèíme špachtlí kostièky.
Oøíškovo èokoládové fudge:
Do smìsi èokoládové pøidáme 250 g sekaných oøechù dle vlastní chuti.
|
|
Vytisknuto dne 27.12.2024 ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) Konec �l�nku |