Vždycky jsem chtìl být svobodný, pracovat sám pro sebe. Vyrostl jsem v Makedonii a vystudoval tam ekonomii. Jako student jsem v létì u moøe prodával suvenýry a vydìlával dost penìz. Po takové zkušenosti se nemùžete zamìstnat v nìjaké firmì.
Svìt bez zmrzliny by byl smutný. Když máte hlad, jdete do restaurace a tam vám to buï chutná, nebo se mraèíte, protože jídlo nestojí za nic. Ale zmrzlina, to je prostì produkt pro radost.
V Praze už jsem osmnáct let. Jednou jsme s manželkou a známými sedìli v Bìlehradì kolem stolu, krize bývalé Jugoslávie už zaèala, tušili jsme, že bude válka. A kamarád, který v Èeskoslovensku vystudoval divadelní režii, povídá: "Proè byste nešli do Prahy?" Je to osud. Dcera se nám narodila v porodnici u Apolináøe.
Nejradši vzpomínám, jak jsme s dìdou chodili do cukrárny. Koupil mnì a bratrùm na cestu bonbony a potom jsme šli na dorty. Sladké miloval. Vždycky øíkal: Koupím si pro sebe, a pro vás až potom. Ale to si dìlal legraci.
V rodném mìstì Prilepu jsem jako kluk jedl nejlepší zmrzlinu na svìtì. Tenkrát se napøíklad nasbíraly maliny a udìlala se z nich malinová. My na to teï v Praze jdeme zrovna tak. Z lesních plodù dìláme lesní smìs, z èerstvé máty mentolovou...
Život je strašnì dlouhý. Musíte si v duši nechat nìjakou rezervu, abyste mohli jít dál. Na støední škole jsem se pøátelil se samými jednièkáøi, ale sám jsem takové vysvìdèení nemìl. Jenže oni vìtšinou nedodìlali vysokou školu. Vždycky v životì máte nìjaké minimum a maximum. Ne každý èlovìk ten tlak vydrží.
Mám rád zmìnu a už jsem vyzkoušel hodnì vìcí. Než jsme zaèali se zmrzlinou, provozovali jsme tu byznys s fotografií. A když se pøestal vyplácet, povídám: "Kluci, co kdybychom zaèali dìlat dobrou zmrzlinu?" Jednou nìkomu pøedáme svoje know-how a pustíme se zase do nìèeho nového.
Díky použití výhradnì èerstvých surovin je Café Angelato, které Zlatko Kebakoski provozuje v pražské Rytíøské ulici, vyhledáváno milovníky zmrzliny z celé metropole.