�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Zakladní cheesecake - New York style

Autor: Tomáš Sedláèek
Datum vyd�n�: 27.07.2020
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3639

Cream cheese, cukr, mouku a extrakt smíchejte do hladka, postupnì pøidávejte jedno po druhém vejce, stále míchejte /pomalu v mixeru/, nakonec pøimíchejte zak. smetanu.
Nalijte smìs na upeèenou krustu.

 

http://www.cukrar.cz/pictures/a-4OH57QEZ85-small.jpg

krusta:
1 hrnicek nadrcenych grahamovych krekru/susenek
3 pol. lzice cukru - krupice
3 pol. lzice rozpusteneho masla

náplò:
1100 gr. cream cheese*
1 hrnicek /150 gr/ cukr- mouèka
3 pol. lžíce hladké mouky
vanilkový extrakt
3 vejce
kelímek zakysané smetany

Postup
Smíchejte ingredience na krustu a rovnomernì vtlaète do nízké kulaté koláèové formy /pr. 23cm/
Upeète pøi 170 °C deset minut.
Cream cheese, cukr, mouku a extrakt smíchejte do hladka, postupnì pøidávejte jedno po druhém vejce, stále míchejte /pomalu v mixeru/, nakonec pøimíchejte zak. smetanu.
Nalijte smìs na upeèenou krustu, peète na 150 - 170 °C asi hodinu a 10 minut až støed bude skoro tuhý.
Uvolnìte okraj nožem, nechte vychladnout, pøemístìte na minimálnì 4 hodiny do chladnièky, nejlépe pøes noc.
Pøi podávání ozdobte lesními plody.

*v ÈR asi nejpodobnìjší sýr Luèina

Existuje nejménì 60 druhù cheesecake, de facto se do smìsi/náplnì pøimíchávají rùzné suroviny. Zkuste Amareto, peèené mleté oøechy, Bailey's apod.


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku