�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Meruňkové polevy |
Autor: Josef Holub Datum vyd�n�: 17.08.2020 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3645 |
Meruňková poleva sestává z cukru, vody, citronové šťávy a meruňkového džemu. K této směsi přidáme přes síto protlačenou Do 80 ml vody přidáme 120 g cukru s dochucením citronové šťávy a přivedeme do varu |
Meruňková poleva sestává z cukru, vody, citronové šťávy a meruňkového džemu. K této směsi přidáme přes síto protlačenou Do 80 ml vody přidáme 120 g cukru s dochucením citronové šťávy a přivedeme do varu. Po rozpuštění této směsi přidáme přes síto protlačenou meruňkovou marmeládu a dále vaříme, až poleva dosáhne patřičné konzistence. Tohoto stavu bývá dosaženo asi po 8 až 10 minutách vaření. Ještě teplou směs procedíme ještě jednou přes jemné síto za účelem získání sklovité podoby. Meruňové čtverce 1 balíček listového těsta Těsto necháme roztát. Vyrolujeme na pomoučněném podkladu. Vykrojíme čtverce o rozměru 10x10 cm. Vykrojené čtverce vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Hrany potřeme vodou. Na dalším čtverci vymáčkneme důlek o velikosti meruňky. Tento čtverec vložíme na předtím vytvořený čtverec (bez důlku). Důlek vymažeme meruňkovou marmeládou a vložíme do něho meruňku. |
Vytisknuto dne 08.04.2025 ze serveru |