�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Vìtrník je nutné odvìtrat |
Autor: Zdenìk Datum vyd�n�: 21.08.2020 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3646 |
Trouba se musí pøedehøát na 270 °C, vloží se do ní plechy a teplota se stáhne na 200 °C. Vìtrníky by se mìly upéct do 20 min. Bìhem peèení, to je nejdùležitìjší, by se mìla èas od èasu pootevøít trouba, aby pára odešla a zase zavøít. |
Drobné rady ètenáøù, vyvìrající z jejich praxe Nìkdy dìláme vše podle receptu a ne vždy se nám podaøí dosáhnout výrobku v míøe takové kvality jak bychom si pøáli. Receptura obnáší základní postupy a nejsou v ní zahrnuty miniatury praktických postøehù, kdy staèí málo abychom dosáhli kýženého cíle. Vìtrník potøebuje pøi jeho zpracování trochu odvìtrat, jak radí ètenáø Zdenìk. Zkusme to! Døíve jsem pekl v 3dílné elektrické troubì a pozdìji pøešel na horkovzdušnou troubu na 10 plechù. Je pravda, že to chvilku trvá, nahoøe na troubì je páèka, doleva je zavøená a doprava se otevírá. Tento systém je urèen na pálenou hmotu, aby pára unikala pryè. |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |