�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
|
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.
|
Plundrové peèivo |
Autor: Tomáš Sedláèek Datum vyd�n�: 07.09.2020 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3652 |
|
Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka udìláme kvásek, vmícháme do mouky, pøidáme vejce, mléko a sùl a zpracujeme tìsto, které se nelepí. Necháme na pomouènìném vále pøikryté utìrkou kynout. |
|
|
Suroviny
400 g polohrubé mouky
1/4 l mléka
2 vejce
20 g droždí
2 polévkové lžíce cukru
špetka soli
200 g másla
mouka na podsypani
Postup
Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka udìláme kvásek, vmícháme do mouky, pøidáme vejce, mléko a sùl a zpracujeme tìsto, které se nelepí. Necháme na pomouènìném vále pøikryté utìrkou kynout.
Po vykynutí tìsto vyválíme, na nìj položíme máslo, pøeložíme do psaníèka jako u listového tìsta a vyválíme.
Necháme asi 15 minut v chladu a potom ještì 2 x pøekládáme a vyvalujeme.
Potom tìsto vyválíme, nakrájíme ètvereèky a plníme tvarohovou a makovou nádivkou. Tvarujeme do šáteèku, nachame nakynout, peèeme v hodnì teplé troubì.
Vìtšinou se podávaji teplé.
|
|
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) Konec �l�nku |