�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Moka ez |
Autor: Radek Prochzka Datum vyd�n�: 09.10.2020 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3662 |
Dort na povrchu zdoben karamelovm fondnem, kvovm krmem a okoldovm moka zrnem. Na ezu kvov plt na nm je nastkn kvov krm, kter je achovnicov prokldn kakaovm korpusem. Chu a vn kvov. |
Charakteristika: Dort na povrchu zdobený karamelovým fondánem, kávovým krémem a okoládovým moka zrnem. Na ezu kávový plát na nm je nastíkán kávový krém, který je šachovnicov prokládán kakaovým korpusem. Chu a vn kávová, kombinovaná okoládovou a karamelovou chutí. SUROVINY roládová hmota kakaová 250 g - dortový korpus kakaový 200 g - máslový krém kávový 820 g - fondánová poleva 250 g - karamel 50 g - okoládová moka zrnka 70 g - Výrobní postup: Hladký hbet vyloíme cukráským papírem. Do pipravené formy umístíme kakaový plát potený tenkou vrstvou kávového krému tak, aby dosahovala a po okraj. Potom skládáme naezané hranolky z kakaového korpusu a stídav prostíkáváme kávovým krémem tak, abychom docílili šachovnicového vzoru. Zakryjeme pesn vykrojeným plátkem podle velikosti formy a lehce zatííme. Po ztuhnutí vyklopíme z formy a potáhneme fondánem ochuceným karamelem. Krájíme na stejné ezy. Ozdobíme malou pusinkou kávového krému a okoládovým zrnkem. KÁVOVÝ KRÉM: máslový krém 765 g - káva mletá 10 g - voda 50 g - Výrobní postup: Vaící vodou zalijeme mletou kávu a necháme vychladit. Potom zamícháme do máslového krému. |
Vytisknuto dne 24.11.2024 ze serveru |