�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Krm do laskonek

Autor: Johny
Datum vyd�n�: 02.11.2020
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3669

krm bu vylijeme na ist plech nebo tal a mrn posypeme moukovm cukrem, aby se nm nevytvoil tuh kraloup nebo dme krm rovnou mchat na pomal chod, dokud nevychladne.

Základní loutkový krém - 170 g cukru krupice, 67 g sušené mléko, 100 g maizena nebo krémový prášek, 53 g loutky pasterované (nemusí být), 1 ks vanilkový cukr, 670 g voda => u takto malého mnoství všechny písady prošleháme a za stálého míchání provaíme do té doby, dokud krém neztratí škrobnatou píchu (chuov jemný, bez nepíjemné chuti škrobu) => krém bu vylijeme na istý plech nebo talí a mírn posypeme moukovým cukrem, aby se nám nevytvoil tuhý škraloup nebo dáme krém rovnou míchat na pomalý chod, dokud nevychladne.

Pokud jsme krém nechali vychladnout na plechu, ušleháme jej do hladka a pidáme zmklé máslo (pokojové teploty) - pi píprav máslového krému pouíváme pomr základního loutkového krému a másla 1 : 1, tudí nap. 500 g krému a 500 g másla => vyšleháme, pop. pokud je poteba mírn nahejeme. Ze základního loutkového krému meme pipravit i tzv. loutkový máslový krém, který pouíváme k plnní vnek z pálené hmoty, zde je pomr 5 díl základního loutkového krému a 1 díl másla.

Take te máme pipravený základní máslový krém - ten meme libovoln dochucovat - oíšky, oechy, kakaem, likéry, rumem ....
Pojme se nyní podívat na pípravu griliáe -
200 g cukr krupice, 100 g nadrcených mírn upraených oíšk nebo mandlí, kokosu ..., 13 g oleje.
Cukr s olejem roztavíme na karamel svtle hndé barvy => do roztaveného cukru nasypeme jádroviny a necháme za stálého míchání ješt trošku proprait => ihned vylijeme na pomaštný plech a necháme úpln vychladnout. Poté nadrtíme griliáš na jemno a zamícháme do základního máslového krému. Mnoství se ídí chutí kadého jednotlivce. Zbytek griliáe je teba uchovávat v dobe uzavených, istých nádobách, aby hmota nevlhla. 


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku