�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Hotelov dezerty

Autor: Barbora Skipalov
Datum vyd�n�: 08.11.2020
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3672

Jemn krjen nudle se v mlce s cukrem a mlo sol hust uva a uprav na msu do kopeka. 2 lce marmeldy, 1 blek a lce cukru se dobe te. Pak se k tomu pimch ze 2 blk pevn lehan snh.

Nudle s bílkovým snhem

Jemn krájené nudle se v mléce s cukrem a málo solí hust uvaí a upraví na mísu do kopeka. 2 líce marmelády, 1 bílek a líce cukru se dobe te. Pak se k tomu pimíchá ze 2 bílk pevn šlehaný sníh. Tato pna se na nudle stejnomrn nanese, uhladí se, pocukruje a celek tvrt hodiny v troub pee.
 

Povidlové paštiky

Z pl litru mouky, 1 vejce a potebné mnoství vody udlá se mkké nudlové tsto a to dobe na vále vypracuje. Po odpoinutí se tence rozválí, vtším kulatým tvoítkem se vypíchnou koleka, ta se na okraji vodou pomašlují, doprosted se dají povidla, okraje na na sebe pehnou a dobe pimáknou. Takto vzniklé taštiky se vaí asi 10 minut ve vod, drátnou lící se vyndají na mísu, polévají rozpáleným máslem, pocukrují a posypou strouhaným tvarohem.
 

Savarin Mortemart

1/2 kg hladké mouky, 12 loutk, 2 vejce, 10 dkg cukru, sl, 3 dkg drodí, 30 dkg másla, citron, kra a asi 1/4 litru vlaného mléka zadláme v ídké kynuté tsto a dvakrát necháme zkysnout. Zkynuté tsto pak pomocí sáku plníme do 1/3 vymazaného plechového jednoporcového tvoítka v podob malé bábovky, která má uprosted otvor. Dobe zkynuté potom zvolna peeme pi otevené troub. Necháme hodn vysušit. Peené máíme v cukru s pidáním 2 celých hebík, citronové kry, maraschina (cukr 18 st.)
Servírujeme teplé, hodn nasáklé, vnitek vyplníme šlehanou smetanou, kolem zavaené brusinky.
 

Mignon s višovkou

ídkým tstem dle receptury Savarin Mortemart, vyplníme plechová, máslem vymazaná tvoítka, tvaru medvdích tlapek. Upeené namáíme v horkém ídkém cukru, do kterého jsme dali višový likér. Také je moné pouít cukr ze zavaeného ovoce. Nasáklé namázneme slab merukovou zavaeninou a mlénou polevou glazírujeme. Zaschlé proízneme a plníme šlehanou smetanou.
 

Oíškový nákyp

20 dkg cukru, 5 loutk, z 1/2 citronu šávu a kru, ze 4 bílk uteme sníh a zasypeme 25 dkg strouhaného oíšku. Formu vymastíme a vysypeme strouhanou houskou. Zvolna peeme. Servíruje se teplé, se šodo, ovocnou šávou nebo mléným krémem.
 

Oíškový puding

4 dkg másla, 7 dkg cukru, tít, pidávat po jednom 4 loutky a po líci 5 emlí namoených v mléce, citronovou kru, skoici, ze 4 bílk uteme sníh a 7 dkg mletých oíšk. Sms nalijeme do vymaštné a cukrem vysypané formy a vaíme 1 hodinu.
 

Vinný svítek

14 dkg másla, 8 loutk tít, z 8 bílk sníh, 8 dkg strouhané housky zamíchat a ve vymaštném pekái upéct. Kdy se dopéká, poleje se sladkým vínem (co vypije) a nechá se vysušit.
 

Makový dort

7 dkg másla, 10 dkg cukru tít, pidávat po jednom 3 loutky, 14 dkg umletého a s mlékem uvaeného máku, vanilku, 5 lic erveného vína, 1 líci rumu, ze 3 bílk sníh, 5 dkg mouky. Zvolna péci.
 

Mrkvový dort

4 loutky, 7 dkg cukru tít, pidat 14 dkg strouhané mrkve a ješt vymíchat 4 bílky, 7 dkg cukru, sníh, líci rumu, 6 dkg strouhané housky, voln zamíchat a péci. Plnit a zdobit.


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku