�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Jableèný dezert |
Autor: red. Datum vyd�n�: 08.01.2021 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3691 |
Tìsto nalijeme na jablka a pøípadnì posypeme mandlovými vloèkami a cukrem mouèkou. Peèeme 30 -35 minut dozlatova a pak pomocí špejle vyzkoušíme, zda je dezert hotový. Dezert necháme chvíli chladnout ve formì (okraj uvolníme od formy nožem). |
Tento dezert je upravená obmìna oblíbeného anglického dezertu známého pod názvem "Eve´s pudding,". 6 porcí 50 g sultánek PØÍLOHA: Troubu rezehøejeme na 190 °C. Sultánky pøelijeme kalvádosem a necháme nasáknout. Formu na koláè o prùmìru 25 cm nebo zapékací mísu vytøeme máslem. Tìsto nalijeme na jablka a pøípadnì posypeme mandlovými vloèkami a cukrem mouèkou. Peèeme 30 -35 minut dozlatova a pak pomocí špejle vyzkoušíme, zda je dezert hotový. Dezert necháme chvíli chladnout ve formì (okraj uvolníme od formy nožem). Vanilkový lusk podélnì rozkrojíme a vyškrábneme z nìho dužinu a semena. Pøidáme je do créme fraiche. Hmotudùkladnì prošleháme. Dezert podáváme teplý, doplnìný kopeèkem ochuceného créme fraiche. |
Vytisknuto dne 24.11.2024 ze serveru |