�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Čokoládové pralinky |
Autor: red. Datum vyd�n�: 14.02.2021 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3706 |
Persoone, o němž se mezi cukráři a kuchaři po celé Evropě hovoří jako o Mistru čokolády a vycházející hvězdě na belgickém čokoládovém nebi, se pustil do neobvyklých, a dokonce je možné říct, až odvážných chuťových kombinací |
„Čokoládová pralinka se dá vyrobit prakticky s jakoukoliv příchutí, jen je důležité přesně vyvážit chutě a při práci s čokoládou nespěchat,“ říká Dominique Persoone, znalec a milovník čokolády z Brug, majitel čokoládovny The Chocolate Line, která zásobuje pralinkami například známou tříhvězdičkovou belgickou restauraci HOF van Cleve, i holandskou společnost Oud Sluis. Dominique, jedna z nejoriginálnějších osobností současné gastronomie, přijel do Prahy na pozvání majitelů společnosti V!VA Praha, Henka a Simony Mestdaghových, která v Celené ulici v Praze provozuje prodejnu s belgickými pralinkami a čokoládou a také Choco-Story, muzeum čokolády. Dominique je jeden z exkluzivních dodavatelů pro V!VA Praha. Persoone, o němž se mezi cukráři a kuchaři po celé Evropě hovoří jako o Mistru čokolády a vycházející hvězdě na belgickém čokoládovém nebi, se i v Praze pustil do neobvyklých, a dokonce je možné říct, až odvážných chuťových kombinací svých čokoládových pralinek. Dominique také postupně realizoval i svoje vize o čokoládovém makeupu, jedlé rtěnce nebo čokomasážním krému. To všechno jsou produkty, které si lze koupit exkluzivne v České republice pouze v prodejne V!VA Praha. |
Vytisknuto dne 13.04.2025 ze serveru |