�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Smetanové bonbony |
Autor: Jürgen Lebelt Datum vyd�n�: 01.03.2021 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3712 |
Základem pro vlastní výrobu èokoládových bonbonù bývá èasto ganache (èti ganáš). Jedná se o smìs smetany a èokolády, kdy vzájemný pomìr obou surovin mívá rùzné složení a øídí se úèelem jeho použití. |
Smetana v pomìrovém složení k èokoládì Použijeme smìs smetany (150 g) a 70 % èokoládové polevy (225g) v pomìru mezi 1:1.5 až 1:2. Pro zhotovení hmoty zahøejeme smetanu, ale nesmíme ji pøivést do stavu varu. Èokoládu nakrájíme nožem, vložíme do nádoby a vlijeme teplou smetanu. Stìrkou nebo lžící pozvolna promícháváme do doby, než se èokoláda rozpustí a vytvoøí se homogenní hmota. |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |