V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.
|
Paøížská šlehaèka se nìkdy zamìòuje za nìkolik pojmù,. Tato šlehaèka má nìkolik podob a rovnìž i receptur. O její rozlišení se s námi podìlí náš korespondent Johny, jenž sdìluje následující.
Zaènu onou paøížskou pìnou. Já osobnì jsem se zatím s tímto názvem nesetkal, ale pøedstavil bych si pod tímto názvem klasickou paøížskou šlehaèku nebo èokoládový mousse (což je v pøekladu èokoládová pìna):
Paøížská šlehaèka lehká -
smetana ke šlehání (minimálnì 33% tuku a výše) 1 litr,
kakaový prášek 0,070 kg, cukr krupice 0,100 kg
- smetanu s cukrem uvedeme k varu (obèas zamícháme, aby se nám nepøipálila a hlídáme, aby neutekla), pøidáme prosátý kakaový prášek a zamícháme
- po vychladnutí uložíme do chladnièky a necháme do druhého dne uzrát
- druhý den vyšleháme
Paøížská šlehaèka tìžká -
smetana ke šlehání 33% 1 litr, cukr krupice 0,290 kg, cukráøská kakaová poleva neøedìná (èokoládová poleva - èím kvalitnìjší použijete, tím bude lepší krém) 0,500 kg, kakaový prášek 0,280 kg, ztužený pokrmový tuk (omega) 0,200 kg
- smetanu, cukr a ztužený tuk svaøíme + v horké smìsi rozmícháme èokoládovou polevu s prosátým kakaovým práškem
- po vychladnutí uložíme do chladnièky a necháme do druhé dne uzrát
- druhý den vyšleháme (mùžeme mírnì pøi šlehání nahøát)
- pokraèování -
|