Suroviny
454 g bílé okolády
142 g glukózy
57 g cuker. rozvaru ( krystal + voda v pomru 1:1 pivést k varu a rozpustit a vychladit).
Postup
okoládu nalámeme do hrnku a v horké vodní lázni rozpustíme. V jiné nádob smícháme glukózu a rozvar a zahejeme na teplotu 32 stup. Sms nalijeme na okoládu, která má pokojovou teplotu a dobe rozmícháme. Pikryjeme igelitem a necháme 24 hod. stát pi pokojové teplot. Druhý den propracujeme a modelujeme riky apod.
Písecká pochoutka
Ingredience:
Korpus: 6 vajec, 150 g cukru, 1 vanilkový cukr, 150 g polohrubé mouky, líce oleje
Nápl: 0,4 l elatiny, 0,75 l šlehaky, 150 g jahodového demu, višový kompot, citronová šáva, ervená potravináská barva, lutá potravináská barva
Postup pípravy: Z uvedených surovin upeeme korpus (vejce vyšleháme s cukrem do husta, vmícháme olej a mouku). Vychladlý poteme jahodovým demem. Ušleháme 3 dcl šlehaky, vešleháme do ní 80 g demu, trochu citronové šávy a ervenou potravináskou barvu, pilejeme 2 dcl elatiny, zamícháme a nateme na korpus, vychladíme. 3 dcl šlehaky ušleháme, pidáme citronovou šávu, lutou potravináskou barvu, pilejeme 2 dcl elatiny, zamícháme, rozeteme na pedcházející vrstvu, opt dáme schladit. Ozdobíme zbylou šlehakou a zavaenými višnmi.