�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Velikonon unka zapeen v tst

Autor: Karel Drpal
Datum vyd�n�: 31.03.2021
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3725

Do vlanho mlka rozdrobme drod, pidme rozputn margarn, loutky, sl a mouku. Vypracujeme tu tsto a nechme vykynout. Z vykynutho tsta vyvlme obdlnk o tlouce asi 1 cm, kter poklademe na siln pltky nakrjenou unkou.

 

Szynka w ciecie – murzin (šunka zapeená v tst)

20 ml mléka
100 g margarínu
42 g drodí (1 kostka)
2 loutky
300 g polohrubé mouky
100 g šunky
100 g uzeného vaeného bku
100 g bílé klobásy

 Do vlaného mléka rozdrobíme drodí, pidáme rozpuštný margarín, loutky, sl a mouku. Vypracujeme tuší tsto a necháme vykynout. Z vykynutého tsta vyválíme obdélník o tloušce asi 1 cm, který poklademe na silné plátky nakrájenou šunkou, uzeným bkem a bílou klobásou. Pehneme tsto z jedné a druhé strany jako závin, poteme rozšlehaným vejcem a necháme vykynout. Poloíme na vymazaný smaltovaný plech a peeme do zlatova.  V konvektomatu peeme v reimu horký vzduch 30 minut pi teplot 170 °C.


Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku