�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


arujeme se zeleninou

Autor: J.P.Vtrnk
Datum vyd�n�: 12.02.2003
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=380

Knin gastronomick trh je v tchto dnech obohacen druhm vydnm knihy Luka Prochzky arujeme se zeleninou.
Listujeme-li knihou dospvme k poznatku, e arm stvoenho dla z rukou mistra si nikterak nezad s arovnm umem matiky prody

fiogf49gjkf0d


Knin gastronomick trh je v tchto dnech obohacen druhm vydnm knihy Luka Prochzky arujeme se zeleninou. Nevyluuji tu monost, e pod nzvem publikace, slibujc nm iluzionistick pouen, shnou i vyznavai magie a kouzel. Po oteven knihy sice zjist albu sugestivnho titulu, ale jsem pesvden, e kadm obrcenm list budou z obsahu tto arovn knihy okouzleni i samotn profesionln kouzelnci.
Autor Ludk Prochzka, mimochodem zlat medailista z kuchask olympidy IKA 2000 v Erfurtu,  ji vstinj nzev knihy ani nemohl zvolit, nebo nauit se arovat  prostednictvm jeho nvodu nen vbec nron a za mlo penz, kter jsou nutn na obstarn si zkladnho dekorovacho nin, se nm protivhou naskytne nauen se tvorby tvarov pestrosti ndhery, j dokeme vykouzlit z plod stromov i produktu zahrdky.
Listujeme-li knihou arujeme se zeleninou, samovoln dospvme k poznatku, e arm stvoenho dla z rukou mistra si nikterak nezad s arovnm umem matiky prody, kter svou vtvarnou npaditost vdechla do pvabu flry. Zatmco tto mocn stvoitelce dlouh evoluce ndhery trvala miliny let, vm naopak posta nesrovnateln krat doba abyste dokzali svj pokrm, a nejen ten, okrlit prostednictvm jednoduch techniky zvanou dekorativn zelenina a ovoce, kdy potte nejen sebe, ale i sv ptele, kterm - po urit dob cviku -, vyarujete jednoduchm konem rozmanit dlo.
Sta vm k tomu malikost, a tou je oteven tto knky a krek po krku, zez po zezu zdolvat spirlu pozvolnho vstupu k vinm umleckho zelenino-ovocnskho dekoru, jeho je v esk republice prkopnkem Ludk Prochzka, jen  vm toto osobit umn prostednictvm sv knihy pin.

Kvt z prku

Nmt pro pln novice dekoranho umn. Pr je kad zatek tk. Mon.  spn konec ale povzbud do dal prce.
- Jednohvzdikov obtnost -.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Leknn z cibule

Cibule vene mnohdy slzy do o. Ale poveden leknn vae oi urit rozz tstm nad povedenm dlem.
- Dvouhvzdikov obtnost -.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Spirla z okurky

Problematika ivota se odehrv ve spirle. Tahle okurkov spirla a takovou problematikou nen, nap - thvzdikov obtnosti -.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Skldan kvt z bl edkve a mrkve

Je pravdou, e zdnliv jednoduchost, mv svj stupe obtnosti. Ale s chut do toho, a u je to udlno, u je to hotovo. Neleknte se tyhvzdikovho stupn obtnosti. tst mv nkdy tu vlastnost, e odvnm i peje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Velk kytice v melounov vze

Moudroslov v mluv lidovho litelstv prav, e se m ped bezem smeknout. V pohledu na vytvoen dekor nelze uinit jinak ne kleknout.
Projdete-li vak spn a trpliv klou pouen knihy arujeme se zeleninou, pak se mon i vy dopracujete do takovhoto mistrovstv.
A to jednou zvldnete, neodmtejte osloven miste, a est hvzdiek obtnosti budou oznaenm vkonosti va schopnosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lnek:Ludk Prochzka - ZDE


Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku