�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
PRAVA NPLN LIKROVCH PIEK |
Autor: Alena Plpnov Datum vyd�n�: 11.03.2003 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=395 |
Postupem asu jsem se setkala se surovinami signalizujcmi svmi vlastnostmi monost zlepen jejho vzhledu, zachovn typick chuti a zrove takto vyrobenou npl neprodrauj. Sestavovala jsem nov receptury na zpracovn sojov mouky... |
Dal zmna se provedla v dvkovn kakaovho prku, snenm tm o 50 procent. To bylo mon proto, e souasn kakaov prek m velmi vraznou chu a podstatn tmav barvu ne sortiment dve vyrbn. K lep homogenit npln pispv i pdavek Cuki creamu. Suroviny - hmotnost v kg: cukr krupice 0,400 - sjov mouka odtunn 0,200 - margarn stoln 0,900 - cukrsk kakaov poleva needn 0,900 - kakaov prek 0,060 - Cuki cream 0,050 - voda 0,600 - celkem 3,110 - ztrty 0,110 - hotov npl 3,000 Vrobn postup: Ve vhodn ndob (kter nen nchyln k pepalovn) krtce prolehme run metlikou prost kakaov prek, cukr krupici a sojovou mouku ve vod. Pidme nakrjen margarin a sms za stlho mchn na mrnm ohni povame asi 5 minut. Do hork smsi zamchme krjenou cukrskou kakaovou polevu, Cuki cream a ve pozvolna promchme, a se poleva zcela rozpust. Za obasnho promchn nechme vychladnout. Pot vychladme v lednice do druhho dne. V kotli lehacho stroje vylehme do vzniku hladkho, lehkho krmu za souasnho mrnho naht. |
Likrov piky pat do vrobnho sortimentu tm v kad cukrsk vrobn. Maj svoj typickou chu danou pedevm chut vlastn npln, kterou dopluje tekut krm. Postupem asu jsem se setkala se surovinami signalizujcmi svmi vlastnostmi monost zlepen jejho vzhledu, zachovn typick chuti a zrove takto vyrobenou npl neprodrauj. Sestavovala jsem nov receptury na zpracovn sojov mouky, kter je odtunna, m se dosahuje ron zrun lhty, ale co je na tomto ppad podstatn, m velmi jemnou granulaci.
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |