�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


MOKA EZ

Autor: Radek Prochzka
Datum vyd�n�: 12.03.2003
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=396


fiogf49gjkf0d

Charakteristika: Dort na povrchu zdoben karamelovm fondnem, kvovm krmem a okoldovm moka zrnem. Na ezu kvov plt na nm je nastkn kvov krm, kter je achovnicov prokldn kakaovm korpusem. Chu a vn kvov, kombinovan okoldovou a karamelovou chut.

SUROVINY:

roldov hmota kakaov 250 g - dortov korpus kakaov 200 g - mslov krm kvov 820 g - fondnov poleva 250 g - karamel 50 g - okoldov moka zrnka 70 g -
celkem 1 640 g
vrobn ztrty 40 g
vha hotovho vrobku 1 600 g

Vrobn postup: Hladk hbet vylome cukrskm paprem. Do pipraven formy umstme kakaov plt poten tenkou vrstvou kvovho krmu tak, aby dosahovala a po okraj. Potom skldme naezan hranolky z kakaovho korpusu a stdav prostkvme kvovm krmem tak, abychom doclili achovnicovho vzoru.

Zakryjeme pesn vykrojenm pltkem podle velikosti formy a lehce zatme. Po ztuhnut vyklopme z formy a pothneme fondnem ochucenm karamelem. Krjme na stejn ezy. Ozdobme malou pusinkou kvovho krmu a okoldovm zrnkem.

KVOV KRM:

mslov krm 765 g - kva mlet 10 g - voda 50 g -
celkem 825 g
vrobn ztrty 5 g
vha hotovho vrobku 820 g

Vrobn postup: Vac vodou zalijeme mletou kvu a nechme vychladit. Potom zamchme do mslovho krmu.


Vytisknuto dne 27.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku