�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
RYCHLÉ JABLKOVÉ ØEZY |
Autor: Antonín Novák Datum vyd�n�: 04.04.2003 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=405 |
Suroviny: 350 g hladké mouky, 150 g Hery, 120 g mouèkového cukru, 2 vejce, 2,5 dl mléka, 3/4 balíèku kypøícího prášku do peèiva, 1 kg jablek, mletá skoøice. Drobenka: 100 g polohrubé mouky, 80 g mouèkového cukru, 80 g Hery. Postup: Do mísy prosyjeme mouku, cukr, a kypøící prášek, pøidáme vlažné mléko, rozšlehaná vejce a rozehøátou Heru. Rychle a lehce vše promícháme a nalijeme na pekáè vymaštìný Herou a vysypaný hrubou moukou. Tìsto poklademe oloupanými, na plátky nakrájenými jablky, posypeme skoøicí, potom drobenkou a upeèeme v mírnì vyhøáté troubì (180 C. Pøíprava drobenky: Uvedené suroviny promneme v misce. |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |