�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Srov dort kakaov |
Autor: Radek Prochzka Datum vyd�n�: 09.04.2003 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=409 |
Dezert na povrchu zdoben hokou okoldou. Na ezu dezertu korpus z drcench suenek, spojen vrstvou tmav okoldov npln a zakonen svtlou vrstvou crme fraische. Chu a vn okoldov, spolu s tvarohovou a lehce srovou. |
Charakteristika: Dezert na povrchu zdoben hokou okoldou. Na ezu dezertu korpus z drcench suenek, spojen vrstvou tmav okoldov npln a zakonen svtlou vrstvou crme fraische. Chu a vn okoldov, spolu s tvarohovou a lehce srovou.
Suroviny: kakaov suenky - 300 g, mslo - 250 g, cukr krupice - 100 g, Luina - 1 000 g, cukr mouka - 185 g, crme fraische - 300 g, smetana 33 % - 100 g, kakao - 20 g, voda - 50 g, vejce cel - 240 g, okolda na vaen - 60 g, lehaka - 120 g, Vrobn postup: Teflonovou vrobn formu vymastme rozputnm mslem. Suenky rozdrtme a prosejeme pes cednk. Prost suenky propracujeme s mslem a cukrem. sten sypkou hmotu vtlame do kraj formy, srovnme do stejn tlouky a pot vyplnme dno. Hmotu musme hodn stlait aby drela. Vlome do pedem naht trouby na 200 stup. C cca 7 minut. sten zapeenou hmotu nechme ve form zchladnout. |
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru |