�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Velikonon bernek |
Autor: Jindich podskalsk Datum vyd�n�: 17.04.2003 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=415 |
Oddlme blky od loutk. Z cukr a loutk vylehme pnu. Blky ulehme do tuhho snhu. Ob dv smsi za postupnho pidvn mouky, ovoce a citrnov vy promchme. Vymazanou formu mslem vysypeme moukou a nsledn naplnme hmotou. Peeme pro teplot 180C zhruba 40 minut. Zkouku upeen provdme tlakem prst na povrch, kdy se hmota vrt do pvodn polohy, peen meme ukonit. Zkouku upeen meme t provst vpichem pejle, pokud se na n hmota nelep, rovn peen meme ukonit. Vrobek nenechme zchladnout a v teplm stavu vyklopme z formy. Bernka dozdobme nap. cukrem, okoldovou polevou, fondnem atd. |
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru |