�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
VYHLSENIE V͍AZOV SڍAE ZLAT IAPKA NESTL |
Autor: J.P.Vtrnk Datum vyd�n�: 23.05.2003 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=428 |
Juniorsk sa je uren pre tudentov odbornch kl, uil횝 a HA so zameranm kuchrcukrr, a mlad tudenti v nej maj monos uplatni svoje praktick vedomosti. Seniorsk sa je uren vetkm kuchrom a kuchrkam z celho Slovenska |
Bratislava, 12. Mja 2003: Spolonos Nestl Slovensko, divzia FoodServices, vyhlsila vazov IV. ronka sae Zlat iapka Junior a I. ronka sae Zlat iapka Nestl Senior. Cieom sae Zlat iapka Nestl Junior a Senior, bolo poskytn relnu sksenos pre saiacich v prprave jedl a manaovan prce v kuchyni., povzbudi saiacich v ich odbornej karire, saivosti a samozrejme odmeni vynikajce vkony. V oboch saiach Junior aj Senior bolo potrebn vytvori dvojchodov menu pre desa osb, rozdiel bol iba v odlinom asovom limite urenom na prpravu jedla / Junior 150 min a Senior 120 min/. San menu, fotografie a technologick postupy boli posden a vyhodnoten porotou, zloenou z odbornkov- majstrov kuchrov, pod vedenm p. Toma Konopku, prezentanho kuchra Nestl. Prce najlepch dvanstich juniorov a piatich seniorov boli vybran do finle, ktor sa u tradine konalo v Nitre na vstavisku Agrokomplex v doch 25-28.3.2003, poas vstavy Gastra Alimenta Vybran finalisti pripravovali pred zrakmi tiscok divkov, chutn jedl a prezentovali svoje umenie. Podporovan majstrami odbornho vcviku, zstupcami kl, spoluiakmi, zstupcami hotelov ako aj nhodnmi divkmi, tak prispeli k aej propagcii kuchrskeho remesla a svojej zrunosti. Paralelne so saou Zlat iapka Nestl sa konala aj sa Gastro junior. Saiaci v kategrich kuchr a cukrr mali za lohu v asovom horizonte 30 mint pripravi dve porcie trojchodovho menu. Pravidelne kad de potom porota vyhlsila za brlivej podpory obecenstva troch najlepch v kadej kategrii. Po nronom hodnoten, po doch plnch degustci a vekej kuchrskej ou, vyhodnotila porota tch najlepch. V sai Zlat iapka Nestl Junior sa vazmi stali: 1.miesto - Miroslav Petrinec, ZHA Mikovniho 1, Bratislava V sai Zlat iapka Nestl Senior sa vazmi stali: 1.miesto Vladimr Rybr, Hotel LUX B& B, Bansk Bystrica V sai Gastro Junior sa vazmi stali. V kategrii kuchr - Michaela Murgaov a Alena Henenkov, ZS sluieb,Jabloov 1351, Zvolen Na slvnostnom udeovan cien v priestoroch zimnej zhrady hotela Holiday Inn v Bratislave, sa zastnili predstavitelia firmy Nestl Slovensko, Slovenskho zvzu kuchrov a cukrrov, odbornch mdi a kl. Ceny vazom odovzdali zstupcovia Nestl Slovensko p. Trgia a p.Konopka. O krtk shrnut slovensk soute Zlat iapka jsme podali zstupce Spolonosti Nestl Slovensko, divizie Foodservice pana Trgiu. Leton ronk iapky m dva termny. Tm prvnm je ji tylet psoben soute junior a druh termn, seniorsk je premirov. Motivem soute jako takov, byl mysl povznst gastronomii na Slovensku. Zaali jsme s juniory, protoe mld bv pece jenom tvrnj, a oni jsou ti, kte se chtj nemu novmu nauit. as plynul, a ti junioi kte se soute zastovali pravideln a chtli dl pokraovat, se najednou octli u vkov bariry a nemohli pokraovat. A proto jsme se rozhodli v letonm roce vyhlsit seniorskou kategorii, aby mlad talentovan odbornci mohli v souti pokraovat dle. Jak mte na Slovensku zkuenosti s tm, e na sebe nar problm zjmu soutcho s jeho pracovnmi povinnosti, kvli kterm se neme soute zastnit? Ano, jedn se o veobecn problm na celm svt a nevyhnul se ani nm. Zde bych na adresu majitel restaurac a cukrren pipomenul to, e jeho penze nedlaj restauraci, ale schopnost jeho fkuchae. A zkuenosti kter on naerp na vrcholovch soutch je dobrou investic, kter bv ve firm dobe zroena. A k tomu je poteba jet pipotat nesmrnou reklamu, kterou pi ppadnm spchu takov pracovnk firm udl. Jakou roli sehrv Spolonos Nestl Slovensko ve slovensk gastronomii? Jsme generln partner Svzu kuchrov a cukrrov, a mme dobr kontakt se Svzom retaurci. Kdy se tato trojka skloub dohromady je znt, e na slovenskm gastronomickm poli se da vyorat kvalitn brzdu. Jak jsou na Slovensku profesn potravinsk organizace? V brani mme Svz hotelov a retaurci, Svz kuchrov a cukrrov, kdy tento svaz m kluby psobc v regionech. Tyto kluby jsou ti a jsou to Bratislavsk, Tatransk a Preovsk, kter obshnou cel Slovensko. Kter soute vae spolenost Nestl zasteuje? Pro kuchae je to sout O zlat iapku Nestl, dle Gastrojunior, Retaurciu roka kdy je sloen komise pro hodnocen restaurac. Hodnot se v kategorich speciln, hotelov, a klasick restaurace. Restaurace se opakovan navtvuj, hodnot a boduj a nejlep i vtz. Jedn se o podobn hodnocen na bzi Zlatho Michellina.
|
Vytisknuto dne 24.11.2024 ze serveru |