�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Gastro Junior Brno 2003 NOWACO CUP |
Autor: J.P.Vtrnk Datum vyd�n�: 17.06.2003 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=429 |
V tradinm prostoru brnnskho vstavit se v mjovm msci konal ji 9. ronk soute mladch gastronom po nzvem NOWACO GASTROJUNIOR 2003 |
NOWACO GASTROJUNIOR 2003 V tradinm prostoru brnnskho vstavit se v mjovm msci konal ji 9. ronk soute mladch gastronom po nzvem NOWACO GASTROJUNIOR 2003. Toto gastronomick men sil mladch adept o budouc mistrovsk posty je brno pohledem odbornk, veejnosti i soutcch jako nejprestinj soutn ukzka umu gastronomickch nadj. Obor CUKR
Hodnocen mounku: - viz. kuchask kritria
O zhodnocen prbhu cukrsk soute jsme podali pedsedkyn hodnotc komise obor cukr pan Pavnu Berzsiovou. Prola jste mnoha ronky Gastrojunioru, co vs zaujalo na letonm? Celkov vvoj Gastrojunioru je vzestupn. J se zamm na porovnn toho, co mi jet stle le v iv pamti, a to je ronm minul se souasnm Porovnm-li svoje poznatky s ronkem letonm, mohu se vyjdit, e je zaznamenm pokrok v oblasti jednoporcovch mounk. Zrove ale musm upozornit, e nelze od vvoje oekvat kadoron vrazn zmny. Tvorba v hotelov cukrain skt sice nepebern mnostv kombinac, ale pi jejich uplatovn v soutn praxi se dostvme do tendence zmrnnho pohybu. Soutn tvorba nm zrove dv monost porovnn praktickho relu v podob bn cukrsk vroby se soutn. Zde jsou nky stle v uctivm odstupu rozeven a nebude to zleitost kratho asovho horizontu, kdy dojde ke sblen jejich ost. Pojme si popovdat o souti z t strnky, kdy se strhvaly body. st junior se dopoutla chyb pi prci s ovocem konkrtn pi jeho zpracovvn, kdy nedokzali plnohodnotn vyut jeho celkov objem, a tm dochzelo ke zvenmu odpadu. Krom toho byl zpracovatelsk kon nkdy i neodborn provdn. To nejlep nakonec, pozivum. Pedevm to byla mounkov skladba, kterou mohu jednoznan vyzvednout. Skladba probhala pesn podle zsad pouit a vyznaovala se vyvenost v zastoupen prvk zdrav vivy, mnostv erstvho ovoce a byla doplnna o rznorodost omek a doplk. Soutc takt trefili aktulnost chut, mm na mysli ovocn, kter pat k zkaznickmu trendu. 9. ronk GASTRO JUNIOR BRNO 2003 byl uskutenn pod poadatelskou patronac VELETRHY BRNO a.s. ve spoluprci s Asociac kucha a cukr R, poboka Brno. Vsledky a foto dokumentace pro obor kucha, nk naleznete zde |
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |