�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
G+H |
Autor: J.P.Vìtrník Datum vyd�n�: 26.05.2003 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=430 |
Trochu tajemná znaèka pro laika, ale srozumitelná zkratka pro znalce gastronomie skrývala ve svých iniciálách stìžejní program I . Mezinárodního veletrhu gastronomie, hotelových služeb a veøejného stravování. |
Trochu tajemná znaèka pro laika, ale srozumitelná zkratka pro znalce gastronomie skrývala ve svých iniciálách stìžejní program I . Mezinárodního veletrhu gastronomie, hotelových služeb a veøejného stravování. Tento první roèník vykryl prostor po termínové zmìnì populární Salimy a ovládl gastronomický prostor brnìnského výstavištì v periodì lichého roku. To, že stravování je spolehlivým výrobním i tržním artiklem, patøí k nejovìøenìjší praxi svìta. Pøi stoupajícím trendu kvality potravináøské oboru v Èeské republice, se zákonitì zvedal zájem o dìní i zákulisí tohoto nezbytnì dùležitého oboru ze strany veøejnosti. Tento trend byl logicky podchycen marketingovým a manažerským èidlem odborníkù Veletrhù Brno, a.s., kteøí do programového rozvrhu akcí veletrhu zanesli zmínìné G+H s obroèní periodou v lichém roce. Pøedehrou potravináøské pøehlídce byla konferenèní akce HORECA, jejíž podstata je opìt ukryta do slabikových iniciál a znamená hotelnictví, restaurace a catering. Tradièní setkání zástupcù podnikatelské sféry v pøíbuzných oborech, poodhalilo roušku nejednoho problému do podoby reálu s nástinem možných øešení, stejnì i problematiky našeho vstupu do EU. Brnìnské setkání bylo tentokráte obohaceno o zahranièní úèastníky z Rakouska, Polska a Slovinska, kdy v diskusní debatì mìli tuzemští úèastníci možnost seznámení se s problematikou øešenou našimi bezprostøedními èi mírnì vzdálenými sousedy. V pavilonech C a V mìli navštìvníci možnost seznámit se s potravináøskou technologií, hygienou, informaèní technologií, ukazující dynamický rozvoj odvìtví, které je sice v urèitých smìrech nároènìjší oproti mnohým jiným oborùm, ale skýtá vyváženost v relativní jistotì podnikatelského zamìøení. Pavilon H byl tradiènì vyhrazen , tentokráte již devátému roèníku s mezinárodní úèastí, mladých kuchaøù, cukráøù a èíšníkù GASTRO JUNIOR BRNO - NOWACO CUP. Speciální reportáž pøinášíme na jiném místì. I. Mezinárodní veletrh gastronomie, hotelových služeb a veøejného stravování slavil premieru a lze dodat, že vykroèil tou srávnou nohou.. Po urèité dobì, až si vyšlape cestièku vedoucí do oblastí širšího podvìdomí, bude mít šanci stát se uznávaným a vyhledavaným gastroveletrhem v Èeské republice. |
Vytisknuto dne 11.12.2024 ze serveru |