�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


TIRAMISU

Autor: J.P.Vtrnk
Datum vyd�n�: 13.06.2003
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=444

Od rakouskho cukrskho kolegy jsme obdreli nvod na tiramisu. Zkuste jej vyrobit i v naich podmnkch a porovnejte jeho ppravu a chu s tm, jak jste zvykl ve vaich dlnch.

fiogf49gjkf0d

Od rakouskho cukrskho kolegy jsme obdreli nvod na  tiramisu. Zkuste jej vyrobit i v naich podmnkch a porovnejte jeho ppravu a chu s tm, jak jste zvykl ve vaich dlnch.

Suroviny: 4 loutky, 10 dkg cukru, 1 balek vanilinovho cukru oetker, 50 dkg mascarina, 1/16 l vaj. likru, 4 blky, 40 ks pikot, 1/4 l ledov kvy, kakao.

Postup: loutky, cukr a vanilinov cukr vylehme do pny a pidme mascarino a vajen likr. Pot vylehme blky do tuhho snhu. 
                Zkouku tuhosti provedeme ezem noe.  Pikoty namome v ledov kv a polovinu z pipravenho potu poskldme tsn vedle  sebe. do ploch formy. 
                Polovinou zhotovenho krmu polijeme pikoty. Pot polome druhou adu zbylch pikot a prolijeme zbytkem krmu. Povrch posypeme jemnou vrstvou kakaa.
                Tiramisu vlome do ledniky a nechme 3 - 4 hodiny zchladnout.

(Pozor na hygienick normy pi pouvn tepeln nezpracovanch vajec!)

               


Vytisknuto dne 24.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku