�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
BR: Zdražení pekárenských a cukrárenských výrobkù |
Autor: J.P. Vìtrník Datum vyd�n�: 19.09.2003 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=465 |
Výkonný øeditel pekáren Delta Jan Jedlièka oznámil, že cena základní suroviny, mouky se bude zdražovat asi o dvacet procent, a vzhledem k cenovým relacím peèiva, jež je na spodní hranici, nelze již najít rezervy |
Výkonný øeditel pekáren Delta Jan Jedlièka oznámil, že cena základní suroviny, mouky se bude zdražovat asi o dvacet procent, a vzhledem k cenovým relacím peèiva, jež je na spodní hranici, nelze již najít rezervy v pekárenském prùmyslu a cenový vzestup surovin se promítne do nákupních spotøebních cen. V obdobném duchu hovoøil i generální sekretáø Podnikatelského svazu pekaøù a cukráøù Stanislav Musil, kdy poukázal na dlouhodobý trend protismìrnìrných cen vstupù a prodeje. Musil oznaèil brzký cenový pohyb za razantní, a který tak pouze mùže zajistit splnìní podmínek, které vyžaduje vstup na trh Evropské unie. | Letošní nedostatek vláhy spolu s vysokými teplotami a nižší výmìra osevních ploch ozimých plodin na jejichž kvantitì se též podepsala tuhá zima, zapøíèinily meziroèní pokles skliznì obilovin o 14,3 procenta. Tato skuteènost zpùsobí zvednutí cenové hladiny obilí, která se promítne do cen peèiva všeobecnì. V praxi to bude pøedstavovat zdražení rohlíkù øádovì o desetihaléøe a chleba o koruny. Prohlásil generální øeditel firmy Odkolek Ivan Flek.
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |