�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Odkud pochází vlašský oøech

Autor: Radim Øezáè
Datum vyd�n�: 29.09.2003
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=470

Název vlašský zavede naši pøedstavivost automaticky na italské území. Ale z Apeninského polostrova byl pouze expedován do ostatních evropských zemí, a podle Vlašska obdržel tento název.

fiogf49gjkf0d

Název vlašský zavede naši pøedstavivost automaticky na italské území. Ale z Apeninského polostrova byl pouze expedován do ostatních evropských zemí, a podle Vlašska obdržel tento název. Je to plod velmi exotický a jeho pravou vlastí je severozápadní himalájská oblast.

Plod oøechovníku mìl dovéz do Itálie slavný cestovatel Marco Polo z Himaláje.

Oøech obsahuje kromì vody 16,74 % bílkovin, 58,47 % tukù, 13 % uhlohydrátù a 1,65 % výživných solí. Jeho výživnost je tedy znaèná a 16 g oøechù obsahuje totéž množství látek jako velký biftek.

 


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku