�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Odkud pochází vlašský oøech |
Autor: Radim Øezáè Datum vyd�n�: 29.09.2003 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=470 |
Název vlašský zavede naši pøedstavivost automaticky na italské území. Ale z Apeninského polostrova byl pouze expedován do ostatních evropských zemí, a podle Vlašska obdržel tento název. |
Název vlašský zavede naši pøedstavivost automaticky na italské území. Ale z Apeninského polostrova byl pouze expedován do ostatních evropských zemí, a podle Vlašska obdržel tento název. Je to plod velmi exotický a jeho pravou vlastí je severozápadní himalájská oblast. Plod oøechovníku mìl dovéz do Itálie slavný cestovatel Marco Polo z Himaláje. Oøech obsahuje kromì vody 16,74 % bílkovin, 58,47 % tukù, 13 % uhlohydrátù a 1,65 % výživných solí. Jeho výživnost je tedy znaèná a 16 g oøechù obsahuje totéž množství látek jako velký biftek.
|
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |