Co udlat, aby bylo tsto na pizzu (korpus) kupavé?
Nejdíve zhotovíme korpus, který ped úpravou musí zstat stále teplý.
Vezmeme sýr parmazán, nastrouháme jej na jemno a korpus jím posypeme a polijeme rajatovým keupem. Docílíme tak nejenom jeho kupavosti, ale i píjemného aromatu.
Co udlat, aby zstala šlehaka déle v tuhém stavu?
Nkdy se dostáváme do problému, e šlehaka nechce dret poadovaný tvar, ztuova není zrovna po ruce, a výrobek musí být stj co stj hotov. Na tento problém nám postaí pouhý elírovací cukr, kdy na dávku sladké šlehaky o objemu 200 ml, pidáme dv PL jeho mnoství.
Co udlat, aby se jablený kolá hezky lesknul?
Rozehejeme 3 PL jableného elé v menším hrnci a dobe rozmícháme. S rozehátým elé poteme teplý kolá. Po zchladnutí posypeme kolá práškovým cukrem.
Jablený dort z Thurgau
Suroviny
100 g másla nebo margarinu
4 vejce
150 cukru
½ citronu (šáva i kra)
150 g mouky
sl
1 L prášku na peení
4 jablka (vtší kyselejší)
trochu mouky na vysypání formy
Postup
Rozpustíme tuk. Formu (24 cm) vymaeme tukem a vysypeme moukou. Vezmeme vejce a oddlíme bílek od loutku.
loutek a 125 g cukru dobe rozšleháme metlou do zpnní.
Zbylý tekutý tuk pomalu rozmícháme. Pidáme na jemno nastrouhanou citronovou kru a šávu a vše dkladn šleháme do tuší pny.
Pak vmícháme mouku, sl, a prášek na peení.
Do tuha vyšleháme zbylé bílky. Mouku a bílky stídav po ástech pidáváme do loutkové hmoty.
Vzniklé tsto vloíme do formy a zarovnáme do hladka.
Jablka nakrájíme a vloíme na tsto a posypeme cukrem.
V pedeháté troub na 200 °C (plyn – 3. stupe) peeme 40 minut.
Dort krájíme na dvanáct díl.
Jako doplnk lze doporuit vanilkovou omáku a vajený likér