�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Kdy cukrov a kdy cukrovinky

Autor: Josef Schwach
Datum vyd�n�: 09.10.2003
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=474

Tyto dva nzvy majc tm podobnou slovn podobu, se od sebe li. Pod pojem "cukrovinky" lze zaadit takov zbo, kter se vyrb strojn (lze t ci tovrn) a zrove i na sklad.

fiogf49gjkf0d

Tyto dva nzvy majc tm podobnou slovn podobu, se od sebe li. Pod pojem "cukrovinky" lze zaadit takov zbo, kter se vyrb strojn (lze t ci tovrn) a zrove i na sklad. Hlavn soust cukrovinek je cukr, kdy ostatn psady pak maj el dodat vrobkm pouze chu a vzhled.

Ostatn sladkosti nle do kategorie "cukrov". Je to ve veobecnosti eeno cukrsk zbo, kter je vyrbn po ivnostensku, zpravidla s jednodenn trvanlivost.

K jeho vrob se pouv krom cukr hlavn mouky, vajec, mlka, smetany a tuk. Ostatn psady jsou dodvny za elem chuti nebo vzhledu.


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku