�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Kdy cukrov a kdy cukrovinky |
Autor: Josef Schwach Datum vyd�n�: 09.10.2003 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=474 |
Tyto dva nzvy majc tm podobnou slovn podobu, se od sebe li. Pod pojem "cukrovinky" lze zaadit takov zbo, kter se vyrb strojn (lze t ci tovrn) a zrove i na sklad. |
Tyto dva nzvy majc tm podobnou slovn podobu, se od sebe li. Pod pojem "cukrovinky" lze zaadit takov zbo, kter se vyrb strojn (lze t ci tovrn) a zrove i na sklad. Hlavn soust cukrovinek je cukr, kdy ostatn psady pak maj el dodat vrobkm pouze chu a vzhled. Ostatn sladkosti nle do kategorie "cukrov". Je to ve veobecnosti eeno cukrsk zbo, kter je vyrbn po ivnostensku, zpravidla s jednodenn trvanlivost. K jeho vrob se pouv krom cukr hlavn mouky, vajec, mlka, smetany a tuk. Ostatn psady jsou dodvny za elem chuti nebo vzhledu. |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |