fiogf49gjkf0d
LYCKEBY CULINAR CHU, KTER DV SMYSL
Ing. Marie Balkov, LYCKEBY CULINAR, a.s.
Vznik nov firmy, kter v sob spojuje osvdenou tradici a modern trendy, je vdy slibnou udlost. Ze zaveden spolenosti LYCKEBY AMYLEX, a.s. Horaovice vznikla nov spolenost LYCKEBY CULINAR a.s.
Spolenost LYCKEBY AMYLEX, a.s. je znm vrobou a prodejem krob, dextrin, vlkniny a dalch vrobk na bzi brambor pro prmysl potravinsk, textiln, paprensk, polygrafick, obalsk a jin. Nov spolenost LYCKEBY CULINAR a.s. oddlila pouze jej st zamenou na potravinstv..
Na prvn pohled by se mohlo zdt, e ttn jedn velk spolenosti na dv men je v souasn obecn atmosfe spojovn a sjednocovn nelogick. Oddlen vroby a prodeje krobu a ltek na jeho bzi, urench pro potravinsk prmysl od ostatnch spotebitelskch oblast, vak vychz z celkov reorganizace vdskho koncernu LYCKEBY STRKELSEN GROUP. Zde z pvodn sedmi propojench spolenost na zatku tohoto roku vznikla struktura t obchodnch center zamench na potravinstv, styk s dodavateli brambor a technickou oblast. V dsledku tchto zmn byla vybudovna nov struktura i v esk dcein spolenosti. Nov firma vak neznamen jen formln zmnu struktury, ale zrove roziuje okruh nabdky svm klientm.
LYCKEBY CULINAR nepichz jen se kroby, ale nov tak s koenm.Navc nyn me poskytnout vrobcm v irokm spektru potravinskch vrob zkuenosti matesk spolenosti s kuchynmi a zvyklostmi z mnoha zem svta.Tyto cenn zkuenosti se mohou uplatnit pedevm v masnm prmyslu, pi vrob chips, dle ve vrob polotovar a hotovch pokrm vech typ, lahdek apod. Firma rovn nabz smsi, kter upravuj ve vrobku adu organoleptickch vjem, pedevm vak chutnost a texturu. Smsi se samozejm vylauj podle poadavk zkaznka. vdsk LYCKEBY CULINAR AB dnes zaujm dominantn postaven na skandinvskm trhu. Vyuit skandinvskch zkuenost pedpokld postupn zavdn modernch, a to i exotickch vrobk na n trh. Tak se vedle tradinch chut objev dosud neznm, kter pinesou i nov trendy ve vrob potravin.
Prodn koen pro vrobu sms z sti pochz od spolenosti CULINAR INDIA. Vlastn zpracovn vak probh ve Skandinvii metodou STS. Jde o etrn, ekologick oeten prodnho koen, pi kterm dochz pomoc vzduchu k redukci mikrobiologick kontaminace, a tedy k zachovn jemn granulace a barvy koen a zrove ke zven hygienickho standardu a bezpenosti vrobk.
K prav textury se do sms pidvaj podle poteby kroby, pop. dextriny (produkt zen degradace krobu), bramborov vlknina a dal vrobky. Pslun certifikty zaruuj, e vechny tyto vrobky jsou prost GMO.
Podmnky pro vysokou vslednou kvalitu krob, vlkniny, koen i koencch sms jsou samozejm vytvoeny na vech vrobnch zvodech spolenosti LYCKEBY, tedy i v horaovickch zvodech LYCKEBY AMYLEX a LYCKEBY CULINAR. Svd o tom certifikt ISO 9002, kter spolenost v r. 2002 obhjila v plnm rozsahu, dle zaveden systm HACCP a od r. 2001 fungujc Zsady dobr vrobn a hygienick praxe. Krom jinho tak spolenost zskala Kosher certifikt.
Toto jsou pedpoklady, se ktermi vstupuje spolenost LYCKEBY CULINAR na nov pole aditivnch ltek a dal prce bude vedena snahou, aby se ve dlo jen ke spokojenosti vrobc i konzument.
Zahjen innosti spolenosti LYCKEBY CULINAR je drkem k nastvajcmu 10. vro psoben vdskho partnera v Horaovicch.