�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
O POHR NESTL ESKO s.r.o. |
Autor: J.P. Vtrnk Datum vyd�n�: 12.10.2003 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=478 |
Slavn pardubick dostihov zvod Velk pardubick, konan v nedli 12. jna, tj. den po skonen soute, ml skvlou pedehru v podob, t ji tradinho, cukrskho kln cukr a pernk znmho pod nzvem O POHR NESTL ESKO s.r.o. |
Slavn pardubick dostihov zvod Velk pardubick, konan v nedli 12. jna, tj. den po skonen soute, ml skvlou pedehru v podob, t ji tradinho, cukrskho kln cukr a pernk znmho pod nzvem O POHR NESTL ESKO s.r.o. Soutn dny zpestoval doprovodn program ve kterm se pedstavily osobnosti eskho gastronomickho umn, ktermi jsou Ilona Janurov, Jitka Hladk, Ladislav Nodl, Mirka Slavkov, Vclav merda, Marie Vreck a dal. - Cukr C - 1, bez rozdlu vku, profesionl, amatr. Dovezen vstavn expont dle vlastn vahy. Bez omezen nmtu a hmotnosti. 1) Dovezen cukrsk vrobek s nmtem kvtiny. Bez omezen hmotnosti, tvaru a zpsobu zdoben. Hodnocena je chu vrobku. Vsledky soute: C1 - cukr - voln expont P2 - pernk - voln expont CP 3 - vrobek z potrav. hmoty - kvtiny CPJ - Junioi - c.v. - kvtina a zdoben pernku
O zhodnocen soute jsme podali pedsedkyni poroty pan Mirku Slavkovou. m.s. - Za cel ti roky, kdy mm monost vidt cukrskou sout ze vech hl pohledu lze ci, e kad ronk ml vzestupnou tendenci potvrzujc oprvnnost tohoto cukrskho men. Zejmna v ronku letonm zaznamenvme kvalitatavn nrst, kter bych rozdlila do oblasti preciznosti zpracovn vrobk a nmtu. c.cz - Podvejme se nyn na vtze jednotlivch kategori. m prv oni pesvdili porotu, e jsou ve sv skupin nejlep? m.s. - Na vod musm ci, e v nkterch kategorich byly vkony, a tm i vsledky velmi vzcn vyrovnan, a e rozhodovn obnelo mnoh zptn pohledy a zvaovn vech alternativ, kter rozhodovaly o konenm umstn.
V CP juniorech, kte soutili ve tvorb kvtiny a zdoben pernku byl konen vsledek rozdlem jednoho bodu. Piklonili jsme se nakonec pro Ivanu Bukovou ze vsetnsk SOU, protoe preciznost jejho zpracovn r nesla znmky vysok profesionaly.Jej smysl pro miniaturu a detail rozhodl o vtzstv.
V kategorii C1 - cukr - voln expont se nejvce lbil griliov traka s pergolou. Bylo to jedin griliov dlo soutnho dne a navc v istm zpracovn, m tak 117 bod vyznlo pro Olgu Soukovou ze SOU eleice.
P 2 . pernk - voln expont. I zde bylo konen rozhodnot v milimetrovm rozmru. Zvtzil Pavel Jano ze stejnojmenn firmy v Pardubicch, kter pouil techniku, kter se vid sporadicky. Jedn se o ablonov vylvn glazury posazen do vzduchu. Tento zpsob tvorby je velmi nron a technika se vyznauje mimodnou kehkost. Prce byla modern a odpoutvajc se zabhnutm kli.
CP3 - vrobek z potravinsk hmoty - kvtiny. Jana Svobodov z bzeneck SO rozhodla o prvenstv tvorbou tpatrovho dortu s karamelovm modelovnm, kdy choulostivou prci s karamelem posvtila preciznm potahem bez prasklin a absenc nedostatk. O nzor jsme t podali zstupce firmy Nestl esko s.r.o. brand managera Jaroslava Gottwalda: OBR2 j.g. - Firma Nestl esko s.r.o. je sponzorem soute a astnkm dodv pracovn obleen a suroviny. Spoluprce s organiztory GASTRO PARDUBICE se nm lb a m pro ns vznam, co se i odr v nzvu "O POHR NESTL ESKO s.r.o. Ohldnu-li se jenom do minulho ronku, tak tm prvnm co upout, je kvalitativn krok vped v oblasti tvorby. Pekvapila m rove nkterch vrobk, kter by mly relnou anci uspt i v rmci mezinrodnho srovnvn. 6. ronk "O POHR NESTL ESKO s.r.o.", promlouv ji mluvou minula. Jet dve ne rafika organizan asomry dospla do kulminanho asovho seku oznaujc ukonen soute, tak v organizanch myslch tch, kte nesli bm ronk minulch a prv ukonenho, se jet pedtm odvjel prbh virtuln podoby soute ptho roku. | VI. ronk cukrsk a pernksk soute, konan pi pleitosti VIII. ronku kontraktan prodejn vstavy "GASTRO PARDUBICE 2003" - vstavit IDEON PARDUBICE ve dnech 9. - 11 . jna 2003.
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru |