�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Karamelové zbytky |
Autor: Radim Øezáè Datum vyd�n�: 30.12.2001 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=48 |
Po karamelování zbyde v kotli trochu karamelového cukru. Ten se nechává vìtšinou v kotli ztvrdnout, aby mohl být pozdìji vydroben. Je možnost |
Ztvrdlé karamelové zbytky mùžeme také upotøebit tak, že je roztluèeme a s pøídavkem èerstvého cukru a prosáté smìsi upotøebíme na tmavé, šlehané hmoty. | Po karamelování zbyde v kotli trochu karamelového cukru. Ten se nechává vìtšinou v kotli ztvrdnout, aby mohl být pozdìji vydroben. Je možnost tento zbytek ještì zpracovat. Do kotlíku pøidáme trochu vody a ohøíváme tak dlouho až vznikne tekutý cukr. Ten je vhodný na punèové dorty a podobné vìci.
Vytisknuto dne 24.11.2024 ze serveru |