�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Mandlové perníèky

Autor: red
Datum vyd�n�: 11.12.2005
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=507

125 g medu, 70 g másla, 250 g hladké mouky, 100 g neloupaných strouhaných mandlí, 70 g práškového cukru, 1 pol. lžíce rumu, kùra z 1 citronu, pùlka prášku do perníku, 1 celé vejce.

fiogf49gjkf0d

 

Suroviny:
125 g medu, 70 g másla, 250 g hladké mouky, 100 g neloupaných strouhaných mandlí, 70 g práškového cukru, 1 pol. lžíce rumu, kùra z 1 citronu, pùlka prášku do perníku, 1 celé vejce

Postup:
Ve vodní lázni rozpustíme med, máslo a pøidáme nastrouhanou citronovou kùru. Vše promícháme. 
Na vále  prosyjeme mouku, pøidáme prášek do  perníku, strouhané mandle, cukr  a smícháme se smìsí ve vodní lázni.  Do vzniklého tìsta pøidáme 1 vejce a lžíci rumu, smìs dobøe vypracujeme a necháme pùl hodiny v chladu.
Odpoèinuté tìsto rozválíme, vykrájíme rùzné tvary, potøeme vyšlehaným vejcem a zvolna upeèeme. Vychladlé perníèky zdobíme polevou a mandlemi.


Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku