�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
|
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.
|
Mandlové perníèky |
Autor: red Datum vyd�n�: 11.12.2005 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=507 |
|
125 g medu, 70 g másla, 250 g hladké mouky, 100 g neloupaných strouhaných mandlí, 70 g práškového cukru, 1 pol. lžíce rumu, kùra z 1 citronu, pùlka prášku do perníku, 1 celé vejce. |
|
|
fiogf49gjkf0d
Suroviny: 125 g medu, 70 g másla, 250 g hladké mouky, 100 g neloupaných strouhaných mandlí, 70 g práškového cukru, 1 pol. lžíce rumu, kùra z 1 citronu, pùlka prášku do perníku, 1 celé vejce
Postup: Ve vodní lázni rozpustíme med, máslo a pøidáme nastrouhanou citronovou kùru. Vše promícháme. Na vále prosyjeme mouku, pøidáme prášek do perníku, strouhané mandle, cukr a smícháme se smìsí ve vodní lázni. Do vzniklého tìsta pøidáme 1 vejce a lžíci rumu, smìs dobøe vypracujeme a necháme pùl hodiny v chladu. Odpoèinuté tìsto rozválíme, vykrájíme rùzné tvary, potøeme vyšlehaným vejcem a zvolna upeèeme. Vychladlé perníèky zdobíme polevou a mandlemi.
|
|
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) Konec �l�nku |