�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
|
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.
|
Vánoèní hvìzda - Vánoèní recept |
Autor: red Datum vyd�n�: 09.12.2005 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=510 |
|
Žloutky vyšleháme do pìny s pøidáním 2/3 cukru s vanilkovým cukrem. vyšleháme do krémové hmoty. Bílky vyšleháme do tuha za postupného pøidávaní cukru. |
|
|
fiogf49gjkf0d
Suroviny: 4 žloutky 15 dkg cukru 1 balíèek vanilkového cukru 4 bílky 10 dkg polohrubé mouky 2 èajové lžièky prášku do peèiva 10 dkg nastrouhaných vlašských oøechù
Postup: Žloutky vyšleháme do pìny s pøidáním 2/3 cukru s vanilkovým cukrem. vyšleháme do krémové hmoty. Bílky vyšleháme do tuha za postupného pøidávaní cukru. Sníh vložíme do žloutkové hmoty, pøisypeme mouku s práškem do peèiva, pøidáme oøechy a vše opatrnì ruènì promícháme. Hmotu vložíme do dobøe vymazané a strouhankou vysypané hvìzdicové formy. Peèeme pøi teplotì 180°C po dobu 35-40 minut. Po vychladnutí hvìzdu proøízneme, natøeme tence rybízovou marmeládou a naplníme krémem. Takto upravenou hvìzdu potáhneme èokoládovou polevou, povrch ozdobíme marcipánovými hvìzdièkami a støíbrnými perlami. |
|
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) Konec �l�nku |