�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Teov dort |
Autor: Radek Prochzka Datum vyd�n�: 19.01.2004 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=524 |
Dort na povrchu zdoben koktejlovou ten a okoldovm lstkem, kter jsou vloeny na pusince lehaky. |
Charakteristika: 12 porc Suroviny: Dortov hmota kakaov 400 g, teov lehaka 700 g, kompotovan ten bez nlevu vypeckovan 110 g, okoldov lstky (mohrenglanz) 50 g, koktejlov ten 100 g, chipsovan mandle 100 g. celkem - 1460 g Vrobn postup: Dortov korpus prokrojme na 3 stejn dlky, kter provlhme vou z koktejlovch ten. Pak spojme korpusy teovou lehakou posypanou vypeckovanmi kompotovanmi tenmi. Vrchn dl a strany pomaeme teovou lehakou a zahladme. Strany obalme chipsovanmi mandlemi. Po ztuhnut v chladu na vrchn st nastkme pusinky lehaky a ozdobme koktejlovou ten a okoldovm lstkem. Krjme nahtm noem na stejn dlky. Teov lehaka Alaska neutrl - 80 g, va z teovho kompotu - 125 g, lehaka - 500 g. Vrobn postup: Neutrln alsku smchme se vou z teovho kompotu, pidme 1/3 ulehan smetany, dn promchme a pidme zbylou st lehaky a opt zamchme. okoldov lstky Vrobn postup: Oitn such lstky poteme rozputnou okoldou nebo okoldovou polevou (mohrenglanz). Nejlpe se potraj malm ttekem. Po zatuhnut opatrn sloupneme lstek z okoldy tak, aby se nezlomil. |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |