fiogf49gjkf0d
AKC R - poboka Vchodn echy
a hlavn partner soute VITANA Vs zvou na
IX. ronk nrodn soute
kuchaskho a cukrskho umn s mezinrodn ast
GASTROHRADEC 2004
23. dubna 2004
v kongresovm centru ALDIS, Hradec Krlov
Ven kolegyn, ven kolegov,
rdi Vs uvtme v ptek 23. dubna 2004 na IX. ronku nrodn soute probhajc v krsnm mst na soutoku Labe a Orlice, ve mst pezdvanm salon republiky, kter si ji zskalo pevn msto v modern gastronomii. Vme, e vyuijete tto pleitosti a v Kongresovm centru Aldis v Hradci Krlov proijete pjemn gastronomick zitky. Propozice soute jsou stanoveny podle mezinrodnch kritri, hodnotc komise je vybrna z pednch kuchaskch a cukrskch odbornk esk gastronomie. Tvrci vtznch prac budou ocenni medailemi a pohry, ostatn astnci dostanou diplomy. Absolutn vtz v souti senior kucha i cukr obdr Pohr Rudolfa Pibyla jako nejvy ocenn.
Ped nmi je ji IX. ronk soute blho cechu. Hradec Krlov se stal vznamnm mstem a mstem setkn pznivc modern esk a evropsk gastronomie. Za uplynulch osm ronk jsme zhldli prce koleg kucha a cukr, kte maj odvahu nst vlastn ki na trh a pokusit se zmit si sv dovednosti bez ohledu na to, v jakm stravovacm zazen pracuj. Toto byl tak jeden z hlavnch cl: kuchae a cukre sjednotit a dt jim monost kad rok se utkat ve pikov modern gastronomii.
Hodnocen vystavovatel a jejich ocenn je srovnateln se soutemi ve vysplch gastronomickch zemch.
Jsem velice rd, e se mi podailo zskat pro modern gastronomii mladou generaci a zstupce odbornch kol. Tito soutc se bhem nkolika let dostali na velmi vysokou rove, na kter se d dobe stavt v blzk budoucnosti i za naimi hranicemi. Podkovn pat organizan komisi, kter odvd kad rok mraven prci, bez kter by nebylo mon nco podobnho uskutenit. Podkovn rovn pat hodnotc komisi, kter m v pracovn nplni hodnotit vdy psn, ale spravedliv. Psnost je na mst, aby zskan ocenn mla patinou vhu. Nejlep v hlavnch kategorich obdr cenn pohry, medaile a diplomy. Hlavn cenou v dospl kuchask a cukrsk kategorii je Cena Rudolfa Pibyla. Gastro Hradec je rovn setkn odborn gastronomick veejnosti z cel esk republiky. Bhem dne probhaj odborn semine pro odborn koly a mistry odbornch vcvik, v malm sle pdiov vystoupen pi prezentaci kol. Ve vech prostorch Kongresovho centra se kon veletrh firem s gastronomickm zamenm. Ped sout Gastro Hradec je mono se zastnit nkolika semin se zamenm na modern soutn gastronomii, kde se zjemci dozvd, jak postupovat, aby uspli.
Gastro Hradec se kon pod patronac primtora msta a je zaazen do cyklu vstav REGINA. Hlavnm partnerem soute je firma Vitana. Vm, kte se pihlste do soute, peji zskn co nejhodnotnjho ocenn, a vem nvtvnkm krsn zitky z Gastro Hradec 2004.
Za organizaci akce GASTRO HRADEC
Milan Burda
SOUT̎N KATEGORIE
KUCHAI:
|
K/1 Slavnostn msa pro 8 osob (dva druhy omek, ukzkov tal) a dvouporcov restauran msa prezentovan ve studenm stavu ((jeden druh omky, ukzkov tal) |
|
K/2 est druh pedkrm na talch + ptichodov menu vetn sladkho kuchaskho dezertu |
|
K/3 Ptichodov vegetarinsk menu a msa esti druh pedkrm pro est osob |
|
K/J Junioi do 21 let - Slavnostn msa pro 8 osob (dva druhy omek, ukzkov tal) |
CUKRI:
|
C/1 Slavnostn dort a slavnostn msa rautovch zkusk pro 6 osob |
|
C/2 Mal msa dezert pro 4 osoby a 6 druh restauranch mounk |
|
C/3 Ti rzn dorty porcovateln na 12 kus - z kadho vkroj |
|
C/J Junioi do 21 let - Slavnostn dort na voln tma |
ZVLTN KATEGORIE:
|
Z/1 Vyezvan vrobky z ovoce a zeleniny |
|
Z/2 Skulptury, nebo monumenty z ledu, tuku, i jin hmoty potravinskho pvodu |
|
Z/3 Zvltn vrobek z ledu |
SOUT̎ DRUSTEV:
|
D/D Drustvo hotel a firem v jakmkoli potu soutcch, minimln vak ti nad 21 let v libovoln soutn kategorii |
|
D/J Drustvo junior do 21 let v jakmkoli potu soutcch, minimln ti, kad len drustva mus splnit libovolnou kategorii v souti jednotlivc |
(hodnocen drustva je vypoteno aritmetickm prmrem z bod dosaench v soutch jednotlivc)
SOUT̎N PROSTOR
Soutn prostor pro 1 soutcho:
K/1, K/2, K/3, C/1, C/2, C/3 tvercov stl 160 x 160 cm
K/J tvercov stl 120 x 120 cm nebo kulat o prmru 120 cm
C/J, Z/1, 2, 3 tvercov stl 80 x 80 cm nebo kulat o prmru 120 cm
Mte-li jin poadavky na soutn prostor, uvete je prosm na rubov stran pihlky.
JAK SE PIHLSIT
Zpisn pro jednoho soutcho:
SENIOR .... 450 K
JUNIOR .... 400 K
Sout-li astnk zrove v DRUSTVU:
+ navc jednorzov poplatek za cel drustvo 400 K
Zpisn plate sloenkou nebo pevodem na et slo 78-7752140227/0100
-
Po obdren Va pihlky a zpisnho Vm budou zaslny podrobn propozice k organizaci soute.
-
Poadatel Vm piprav jednotn jmenovky, stoly pokryt blmi ubrusy a zajist stravovn.
-
Popisky vrobk si soutc zajiuje sm.
UZVRKA PIHLEK je 31. bezna 2004
Bli informace: p. M. Burda
tel.: 495 407 536 (od 12 do 15 hod.),
495 269 448 (od 19 do 20 hod.)
Vstupn pro veejnost je 40 K
ORGANIZTOI - kontakty
Hlavn partner akce VITANA a.s.
Bli informace: p. M. Burda
tel.: 495 407 536 (od 12 do 15 hod.),
495 269 448 (od 19 do 20 hod.)
DOPROVODN PROGRAM:
pan Jaroslav RUNTUK
tel. . 49 52 117 59
ORGANIZACE SOUT̎E A ZPRACOVN DAT:
Helena a Otto URBANOVI
tel. . 49 55 44 917 - v odpolednch hodinch a veer do 23:00 hod.
e-mail: urban@gybon.cz
On-line pihlaka ZDE