Mimoøádnì letos nebudou finále soutìže pøedcházet regionální kola, ale zúèastní se jej žáci tìch škol, které v pøedcházejících 9.roènících dosáhly nejvyššího bodového ocenìní a umístìní. Rozhodli tak èlenové pøedstavenstva Asociace kuchaøù a cukráøù ÈR v rámci svého 100.výroèí založení kuchaøských spolkù v Èechách.Souèasnì jde o jakousi formu ocenìní a podìkování školám za dlouholetou aktivní úèast v této soutìži. Nejlepší školy jsou osloveny v dostateèném pøedstihu tak, aby mohly vybrat a pøipravit svého soutìžícího v daném oboru. 10.roèník soutìže bude opìt rozšíøen o zahranièní úèastníky, žáky gastronomických škol z evropských družebních mìst. Poøadatelé oèekávají úèast 36 soutìžících v každém oboru, z toho 30 studentu z èeských škol a 6 studentù ze zahranièí. Pìtièlenné hodnotitelské komise budopu složené z pøedních odborníkù v gastronomii, èlenù Asociace kuchaøù a cukráøù ÈR a Asociace èíšníkù ÈR. |