�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


MBK: Ing. Fiala – pomùcky pro cukráøe

Autor: red
Datum vyd�n�: 07.03.2004
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=558

Veletrhu MBK se rovnìž úèastnil nám již dobøe známá firma dodávající pomùcky pro cukráøe a suroviny od firmy Braun – Ing. Fiala. Zde pøikládáme nìkolik ukázek z jejího sortimentu¨.

fiogf49gjkf0d

Veletrhu MBK se rovnìž úèastnil nám již dobøe známá firma dodávající pomùcky pro cukráøe a suroviny od firmy Braun – Ing. Fiala.

Zde pøikládáme nìkolik ukázek z jejího sortimentu:


Dále pøedstavila mnoho surovin od firmy Branou a tady pøikládáme nìkolik osvìdèených receptù:

Tiramisu

Zakladní pøedpis:

  • 200 g Alaska express tiramisu
  • 250 g vody 25°C teplé
  • Vše rozmícháme

Výroba:

1000 g ušlehané neoslazené šlehaèky - postupnì lehce vmícháme do smìsi. Povrch dezertu Tiramisu drobeèky z pusinek a èokoládovými hoblinami. Ke zdobení talíøe použijeme ochucený Cristaline a mandle a posypeme cukrem a kakaem.

 

Èokoládovo–Hruškový dort

 

Zakladní pøedpis:

  • 2 ks piškotového plátu
  • 2 ks kompotovaných hrušek, osušených, zbavených jadøincù a nakrájených na ètvrtky

Èokoládová šlehaèka:

  • 100 g Alaska-express Èokoládová (Alasku-express Èokoládovou rozpustíme ve vodì a vmícháme šlehaèku)
  • 125 g vody cca 20°C
  • 500 g vyšlehané šlehaèky neslazené

Hrušková šlehaèka:

  • 100 g Alaska-express Hrušková (Alasku-express Hruškovou rozpustíme ve vodì a vmícháme šlehaèku)
  • 125 g vody cca 20°C
  • 500 g vyšlehané šlehaèky neslazené

Dekorace:

  • èokoládové hoblinky tmavé - BRAUN
  • èokodekor FILIGRAN MIX nebo dekor hruštièka

Výroba:

  1. Jedním èokoládovým plátem vyložíme dno ráfku (formy).
  2. Støed plátu poklademe ètvrtkami hrušek a rozetøeme na nì hruškovou šlehaèku. Na vrstvu šlehaèky položíme druhý èokoládový plát a doplníme èokoládovou šlehaèkou (èást šlehaèky necháme stranou na zdobení).
  3. Na vrch dortu ozdobnì nastøíkáme zbytek šlehaèky (mùžeme støídat hruškovou a èokoládovou), posypeme èokoládovými hoblinkami, nebo ozdobíme èokoládovým dekorem.
  4. Dort necháme minimálnì 1 hodinu ztuhnout v lednici nebo chladícím boxu.

Jahodovo-Šlehaèkový øez

1 plech, 60×40 cm = 75 ks
1200 g (2 ks) piškotového plátu
(viz. zákl. recept)

Jahodová šlehaèka:

  • 450 g Alaska-express jahodová - šlehaèkový pøípravek (Alasku-express rozpustíme ve vodì a postupnì vmícháme do vyšlehané, nesladké šlehaèky)
  • 550 g vody, cca 25°C
  • 2250 g šlehaèky, ušlehané nesladké

Ozdoby:

Výroba:

  1. Piškotový plát vložíme na dno ráfku, na nìj rozetøeme asi polovinu "Jahodové šlehaèky". Položíme druhý piškotový plát a doplníme jahodovou šlehaèkou (pláty je vhodné pøed použitím provlhèit napø. mírnì zøedìným jahodovým topingem).
  2. Necháme alespoò 1 hodinu ztuhnout v lednici nebo chladícím boxu.
  3. Po ztuhnutí rozkrájíme na díly a zdobíme zdobící šlehaèkou, èerstvou jahodou(nejlépe namoèenou v želu) event. èokoládovým dekorem.


Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku