�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
|
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.
|
MBK: Ing. Fiala – pomùcky pro cukráøe |
Autor: red Datum vyd�n�: 07.03.2004 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=558 |
|
Veletrhu MBK se rovnìž úèastnil nám již dobøe známá firma dodávající pomùcky pro cukráøe a suroviny od firmy Braun – Ing. Fiala. Zde pøikládáme nìkolik ukázek z jejího sortimentu¨. |
|
|
fiogf49gjkf0d Veletrhu MBK se rovnìž úèastnil nám již dobøe známá firma dodávající pomùcky pro cukráøe a suroviny od firmy Braun – Ing. Fiala.
Zde pøikládáme nìkolik ukázek z jejího sortimentu:
Dále pøedstavila mnoho surovin od firmy Branou a tady pøikládáme nìkolik osvìdèených receptù:
Tiramisu
Zakladní pøedpis:
- 200 g Alaska express tiramisu
- 250 g vody 25°C teplé
- Vše rozmícháme
Výroba:
1000 g ušlehané neoslazené šlehaèky - postupnì lehce vmícháme do smìsi. Povrch dezertu Tiramisu drobeèky z pusinek a èokoládovými hoblinami. Ke zdobení talíøe použijeme ochucený Cristaline a mandle a posypeme cukrem a kakaem. |
|
Èokoládovo–Hruškový dort
Zakladní pøedpis:
- 2 ks piškotového plátu
- 2 ks kompotovaných hrušek, osušených, zbavených jadøincù a nakrájených na ètvrtky
|
Èokoládová šlehaèka:
- 100 g Alaska-express Èokoládová (Alasku-express Èokoládovou rozpustíme ve vodì a vmícháme šlehaèku)
- 125 g vody cca 20°C
- 500 g vyšlehané šlehaèky neslazené
|
Hrušková šlehaèka:
- 100 g Alaska-express Hrušková (Alasku-express Hruškovou rozpustíme ve vodì a vmícháme šlehaèku)
- 125 g vody cca 20°C
- 500 g vyšlehané šlehaèky neslazené
|
Dekorace:
- èokoládové hoblinky tmavé - BRAUN
- èokodekor FILIGRAN MIX nebo dekor hruštièka
|
Výroba:
- Jedním èokoládovým plátem vyložíme dno ráfku (formy).
- Støed plátu poklademe ètvrtkami hrušek a rozetøeme na nì hruškovou šlehaèku. Na vrstvu šlehaèky položíme druhý èokoládový plát a doplníme èokoládovou šlehaèkou (èást šlehaèky necháme stranou na zdobení).
- Na vrch dortu ozdobnì nastøíkáme zbytek šlehaèky (mùžeme støídat hruškovou a èokoládovou), posypeme èokoládovými hoblinkami, nebo ozdobíme èokoládovým dekorem.
- Dort necháme minimálnì 1 hodinu ztuhnout v lednici nebo chladícím boxu.
|
|
Jahodovo-Šlehaèkový øez
1 plech, 60×40 cm = 75 ks 1200 g (2 ks) piškotového plátu (viz. zákl. recept)
Jahodová šlehaèka:
- 450 g Alaska-express jahodová - šlehaèkový pøípravek (Alasku-express rozpustíme ve vodì a postupnì vmícháme do vyšlehané, nesladké šlehaèky)
- 550 g vody, cca 25°C
- 2250 g šlehaèky, ušlehané nesladké
Ozdoby:
|
Výroba:
- Piškotový plát vložíme na dno ráfku, na nìj rozetøeme asi polovinu "Jahodové šlehaèky". Položíme druhý piškotový plát a doplníme jahodovou šlehaèkou (pláty je vhodné pøed použitím provlhèit napø. mírnì zøedìným jahodovým topingem).
- Necháme alespoò 1 hodinu ztuhnout v lednici nebo chladícím boxu.
- Po ztuhnutí rozkrájíme na díly a zdobíme zdobící šlehaèkou, èerstvou jahodou(nejlépe namoèenou v želu) event. èokoládovým dekorem.
| |
|
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) Konec �l�nku |