�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Inteco: Pavel Maláè

Autor: J.P.Vìtrník
Datum vyd�n�: 09.03.2004
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=559

Kromì standardního vybavení nadstandardní úrovnì máme pro letošní SALIMU pøipraven jeden nový stroj, kterým je výrobník zmrzliny jehož princip spoèívá v jednoduchosti a svojí vývojovou podstatou mùže nabudit dojem jakoby kráèel zpìtnì proti èasu.

fiogf49gjkf0d

Obchodní a výrobní organizace se širokým sortimentem strojù  a zaøízením pro gastronomii, pekárenství a obchody bývá pravidelným úèastníkem výstavních a veletržních akcí a letošní mezinárodní potravináøské veletrhy SALIMA netvoøily v pøípadì firmy Pavel Maláè výjimku. S jakou nabídkou se o pøízeò návštìvníkù firma ucházela letos, jsme se dotázali šéfa firmy Pavla Maláèe.

Kromì standardního vybavení nadstandardní úrovnì máme pro letošní SALIMU pøipraven jeden nový stroj, kterým je výrobník zmrzliny jehož princip spoèívá v jednoduchosti a svojí vývojovou podstatou mùže nabudit dojem jakoby kráèel zpìtnì proti èasu.

To je pozoruhodné, ale souèasný vývoj se žene rychlým tempem kupøedu, proè jste se rozhodl vystavovat stroj který to dìlá naopak?
Doposud se vývoj ubíral ve smìru složitosti a komfortnosti. U tohoto výrobníku je odbourána veškerá elektronika, takže zùstalo pouze to nejzákladnìjší co zpùsobuje úèinnou úèelovost chodu stroje a jeho servis je schopen provádìt každý èeský servisní technik bez potøeby zahranièních náhradních dílù. Odbouráním všech zbytných technických složitostí jsme dosáhli mimoøádného nárùstu spolehlivosti a nízké ceny.  V dobì kdy mì pøipadá, že složitost strojù je jakousi souèástí vývojového módního trendu, tak jsem opravdu velice potìšen, že se našel nìkdo, kdo se dokázal pøímoèaøe podívat realitì do oèí a její potøeby aplikovat do praxe.

Spolehlivost spojená s nízkou cenou, to až zavání revoluèním pojetím. Lze tento stroj až takto pojímat?
Ano, ve spojitosti vámi naznaèené, ji mùžeme i takto nazývat. Pøitom její princip pochází z roku 1926, kdy byl též patentován jistým panem Cattabrigou, který v této dobì pøijel do Kolína do firmy Frigera, kde si koupil jeden benzínový stroj, který si v Haagu nechal zaregistrovat a od té doby svìt zná jeho jméno. O Frigeøe Kolín ve svìtì neví nikdo.

Jste jediným vystavovatelem, který nabízí tento principiálnì jednoduchý unikát?
Ano, jediný.

Když se jedná o takový stroj, který v sobì zahrnuje parametry výkonnosti, spolehlivosti a úspornosti, není pro veøejnost, a to i odbornou tak trochu inkognito?
Ne, není, protože tento zmrzlinový stroj byl hodnocen letos v únoru na mezinárodní zkušebnì gastronomických strojù v Holandsku a v nároèných testech byl ohodnocen jako 2. nejlepší v Evropì. To je odpovìï na jeho proslulost v odborných kruzích a zmrzlináøští výrobci se s ním mohou seznámit na našem stánku, nebo v naší firmì.

Vaše firma se vyznaèuje velice originálním logem formou podpisu vašeho jména. Co bylo inspirací k takovéto tvorbì?
Já se sice jmenuji tak jak je vepsáno do loga naší firmy, ale podpis není mùj, jedná se o rukopis mého otce, a já jsem byl pojmenován po nìm. To, že jsem konkrétnì zvolil otcùv podpis je z toho dùvodu, že otec byl žaláøován jako politický vìzeò v Jáchymovì na uranu v padesátých letech a posílal nám dopisy. Já v dobì zakládaní firmy jsem jeho podpis z jednoho dopisu zvìènil do firemního loga, protože jej považuji za pìkný a pùsobivý a zároveò tím i takto uctívám otcùv odkaz.


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku