�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Cesta na cukrsk Olymp bude hodn strm

Autor: J.P.Vtrnk
Datum vyd�n�: 22.03.2004
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=568

- Marie Kuerov hled nejvhodnj soutsku ke zdoln olympijskch vin -

fiogf49gjkf0d

Nae pedn umleck cukrka Marie Kuerov, mistrov z bzeneck SO by potebovala prodlouit den nejmn o dvojnsobek a nechat si transplantovat jeden pr rukou navc. Pracovn povinnosti ve kole, kouovn svenkyn na Moravsk pohr, pprava na GASTROHRADEC to ve v dob, kdy erfurtsk olympijsk plamen zan pozvolna rozehvat tvr emoce tch, kte pod cukrovou vlajkou s pti kruhy chtj bt pitom. A to nejenom ve smyslu vroku barona Coubertina, jen ast upednostuje ped vhrou, ale t s vnitn nevyslovenou touhou po njakm tom vavnovm skalpu.

 

 

Do jnovho termnu gastronomick olympidy podan v hlavnm mst svobodnho sttu Thringen jet je a zrove i nen dost asu. Zle na tom, budeme-li asov  sek zbvajc do olympijskho startu mit bnm kalendnm metrem i jeho let urychlme horou starost, kter ast na vrcholovm gastrokln pin.

astnick kategorie ve kter bude Marie Kuerov soutit nese oznaen D2 umleck cukrstv a Bzenanka Maenka bude soutit individuln, pod hlavikou svho zamstnavatele kterm je bzeneck kola.

Jak zdolat pkr olympijsk vrchol, a kter soutska bude usnadovat nejschdnj vstup k bjnmu Olympu to je otzka i pro ostlen cukrsk horolezce,  majc zkuenosti s rznmi hebeny velijakch sladkch poho. Marii, kter zn mnoho cukrskch receptur, prv tento nvod v jej archvn sbrce chyb. 

 

Kad velk akce zan u rsovacho prkna, na nm se rod podoba projektu se vemi doprovodnmi postupy. V bzeneck cukrsk dln, kde se zan kout elezo strategie, je prozatm jist to, z eho by ml olympijsk monument vzniknout.

Zde asi nebude poteba ty, kte tvorbu pan Kuerov znaj, nikterak napnat, protoe karamelov kreace a l Mari ze Bzence jsou cukrskmu publiku dvrn znm. A navc, kdo m njakou zahranin sout omrknutou, v dobe, e bez karamelu se nevyhrv. Tedy v tom zkladnm m Bzenec u jasno, s tm dodatkem, e karamelovm doplkem bude nezbytn pasti.

 

Pome vlas Dda Vevda v otzce co by to mlo bt?

 

A v tto otzce nm psloven nar kosa na kmen, protoe to nejpodstatnj nejenom e nen  na vkresu, ale prozatm  stle jet schz i v tvr pedstav samotn olympijsk aktrky. Vlna tvrho dilematu posouv vahu podoby soutnho expontu jako pboj vyplavenm devem na moskm behu dopedu a zpt. Na chvli pevauje pedstava reln podoby vrobku a pot se v Mariin pohledu jev symbolick rty naznaen mylenky jsouc znzornn v abstraktnm obrazu.

Jak rozseknout tento gordick uzel, je velkm dilematem a dobr rada je v tomto ppad vzcnj zlata. A zlato je poteba dobvat a dobrou radu o to vc.

Ihned po skonen Moravskho pohru se pan Kuerov  rozjela za moudrem a do dalekch dlav s dvrou, e zlat vlas Dda Vevda bude tm kouzelnm mem, jen prozatm uschlou jablo inspirace obda avnatmi plody grantovch jablek.

 

 
Proti Marii hraje as a letn vedra

 

Bzeneck mistrov je zkuen karamelka a jej um pi prci s touto surovinou dobyl nejednoho spchu a proto dobe zn pednosti a takt i achilovu patu tto kouzeln cukrov hmoty. A proto by chtla mt svoji pedstavu zrealizovnu co nejdve, protoe m sama na sob odzkouen, e je vhodou pokud je k dispozici rozmrn asov prostor na doladn  detail.

Nyn se nachzme vlastn ji na konci bezna a ped nmi je Hradec a pak u jedeme samospdem do zkoukovho obdob, kdy ns nsledn otiv pohyb list v kalendi penese do pozdnho jara, kter u bv doprovzeno vysokmi teplotami.

A zde to me zat drhnout, protoe bzeneck olympijsk expont bude sestvat pevn z karamelu a ten jak je znmo, nen s vysokmi teplotami pli sbraten a prce s nm v tuto dobu nepat k idelnm.

 

Nu, uvidme.  Do velikonon pomlzky by mla mt pan Kuerov problematiku olympijsk viny zmapovnu a pejme j aby zvolila tu optimln vstupovou soutsku k vrcholu cukrskho Olympu.

 


Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku